PUBLICITAT

Ordino

Igualtat inicial a Ordino

Units per Ordino arrenca la campanya parlant d’urbanisme, laboratori P3 i habitatge

Per Alba Cladellas Riera, Anna Mencos

Els candidats d’Units per Ordino durant l’acte de penjada de cartells, ahir.
Els candidats d’Units per Ordino durant l’acte de penjada de cartells, ahir. | A.M.

L’enganxada de cartells davant de l’Auditori Nacional va donar el tret de sortida a la campanya electoral d’Ordino, marcada entre altres temes, pel creixement urbanístic de la parròquia. Tal com va indicar el cap de llista d’Units per Ordino, Enric Dolsa, «durant els últims quatre anys ha anat a pique, hi ha hagut un creixement desmesurat a la parròquia». En nombroses ocasions, Dolsa ja s’havia mostrat preocupat per aquesta qüestió. Sobre aquest aspecte es va pronunciar també la candidata d’Acció Comunal d’Ordino + Demòcrates, Maria del Mar Coma, que va destacar el creixement urbanístic i el centre sociosanitari com a principals eixos.

Un dels altres punts estrella de la campanya electoral serà el laboratori P3 de Grifols que es pretén instal·lar a la parròquia ordinenca. El candidat d’Units per Ordino té clar que s’ha d’aconseguir «parar aquesta bajanada que el Govern vol fer aquí a Ordino». Preguntat sobre si considera que en haver-hi dues candidatures les eleccions es podrien transformar en una mena d’anti i pro-Grifols, Dolsa va explicar que no s’identifica amb el concepte anti Grifols, «el tema de Grifols per a nosaltres és estar a favor de la parròquia, el que volem és salvaguardar el benestar social d’Ordino i del país en general», apuntant que si hi hagués un problema al laboratori no afectaria només allà sinó que seria quelcom generalitzat. Dolsa va detallar que un país que viu del turisme no es pot permetre tenir una instal·lació com aquesta, ja que «el dia que passi alguna cosa, a veure qui és el turista que torna a Andorra». A més, des d’Units per Ordino continuen apostant per una consulta popular perquè siguin els ordinencs i ordinenques qui puguin exercir el seu dret a decidir. Evitant parlar gaire sobre aquesta qüestió, Coma va explicar que «no forma part de la gestió de la parròquia» i que «és un projecte que s’ha de redefinir», deixant anar que «no val la pena perdre el temps discutint sobre un tema que encara no s’ha acceptat a la parròquia».

El tercer punt destacat de la candidatura d’Units per Ordino és l’habitatge a preu assequible, un assumpte pendent a la parròquia i en el qual Dolsa posa el punt, detallant que des de la seva candidatura tenen previst «construir uns 200 pisos de lloguer assequible en aquests pròxims quatre anys de legislatura».

Els dos caps de llista de les dues candidatures que concorreran a les eleccions comunals del 17-D van comparèixer a l’acte de penjada de cartells acompanyats de la resta de candidats. Dolsa, que va penjar el cartell amb Jordina Bringué i Jean-Michel Armengol, va sortir també amb la resta de la candidatura. En el cas d’ACO+DA, hi va assistir el cap de Govern, Xavier Espot, i l’exministre de Salut i impulsor del projecte Grifols, Joan Martínez Benazet. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT