Escaldes - Engordany

Fins a l’últim minut

Els tricolor aconsegueixen sumar punts al minut 89 del partit, davant d’una defensa oscense fracturada

Per Laura Gómez Rodríguez

L’FC Andorra en una de les jugades a l’àrea contrària, ahir.
L’FC Andorra en una de les jugades a l’àrea contrària, ahir. | FC ANDORRA

Malgrat la bona concentració, el control i l’estratègia clara, el gol no va arribar fins al minut 44 de la segona part. L’FC Andorra va disputar ahir la jornada número 18 de LaLiga Hypermotion contra el Sociedad Deportiva Huesca, partit que va acabar amb un marcador d’1-0 a favor dels tricolor. Després de moltes derrotes, els de Sarabia van mostrar concentració i un joc d’equip a una.
A l’inici de la primera part, el nerviosisme per part dels d’Osca i dels andorrans va ser palpable. Moltes de les jugades que es van fer durant els primers minuts, van ser amb un to agressiu per part de l’equip visitant, buscant el frec amb els tricolor. Així, durant aquells primers minuts, els andorrans no van acabar de definir ben bé la seva posició i no van tenir molta presència en el camp contrari, ja que els d’Hidalgo van saber interpretar el seu paper defensiu molt bé.

Així i tot, els de Sarabia van saber fer-se amb l’esfèric i tenir la possessió del camp, amb jugades netes i passes precises, i un Julian Lobete que va lluir tant en una posició davantera, com al centre, perquè el davanter va avançar amb les primeres línies dels tricolor, però va baixar en diverses ocasions per donar suport a la base de l’equip durant els contraatacs.

A la tornada del descans, es va viure una segona part amb un FC Andorra feble, les jugades netes i les pilotes decisives no es van apreciar gaire, al contrari, el Huesca va aprofitar el descans de la mitja part per fer reajustaments en la seva estratègia i treballar la concentració, ja que l’equip va tornar i va fer un inici de la segona part amb més possessió del camp, buscant amb decisió l’oportunitat de gol, però sense èxit. El joc va continuar i va arribar la primera targeta groga, que va ser per a Pablo Moreno per un bloqueig que va tombar al contrincant a la gespa, el que va fer que els d’Osca tinguessin una arribada de tir lliure i una arriba a l’àrea de Dani Martín que no va acabar en gol. El que també es va emportar la cartolina groga va ser el porter andorrà, Dani Martín, per raons que no es van veure clares, però que tot apuntava que era per recriminar l’actuació del col·legiat.

El perill va ser constant a l’àrea dels andorrans, amb tirs que Dani Martin va saber aturar, però un fort contraatac dels tricolor, va posar en pressió a l’equip visitant. Després de molts partits on els tricolor van sortir desafavorits, els andorrans van saber mantenir una defensa compacta i un joc en bloc.

Tanmateix, els últims minuts del partit, els de Sarabia van aprofitar cada jugada per anar col·locant-se i envaint l’àrea contrària, tot i que també es va notar l’esforç dels d’Hidalgo per arribar al camp contrari. Els dos equips van tenir oportunitats de gol, però sense èxit, fins a l’últim minut del partit, al 89, un Samper ben situat i una defensa oscense fallida, van canviar el marcador final, la qual cosa va fer que els tricolor poguessin sumar els tres punts del campionat.