PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un xec de 4.598 euros per a prevenir malalties cardiovasculars

Els símptomes es presenten diferent manera en els dos sexes

Per El Periòdic

El secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i la representant dels comuns, Eva Choy, fan entrega del xec a la secretària general de l'IAD, Montserrat Ronchera.
El secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i la representant dels comuns, Eva Choy, fan entrega del xec a la secretària general de l'IAD, Montserrat Ronchera. | SFG.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, i la representant dels comuns, Eva Choy, van fer entrega a la secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones (IAD), Montserrat Ronchera, d’un xec de 4.598 euros. Aquest import és fruit de la recaptació per les inscripcions a les marxes populars ‘Mou-te per la teva salut’, que es van celebrar el 7 d’octubre a totes les parròquies, en el marc de la tercera campanya nacional de promoció de l’activitat física.

Aquesta recaptació es destinarà a l’elaboració d’una campanya, per part de l’IAD, de prevenció de les malalties cardiovasculars en les dones, concretament de l’atac de cor. Aquesta acció té com a objectiu mostrar els símptomes d’aquest problema que es presenta de forma diferent en els dos sexes i que, generalment, es desconeixen en el cas de la població femenina. És per aquest motiu que la mortalitat de les dones (49%) a Europa que pateixen un atac de cor és superior a la dels homes (40%), tot i que són els segons els qui pateixen més infarts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT