PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Podi per a Andorra

Els equips d’esquí de la FAE engeguen la temporada amb bon peu a les competicions internacionals

Per El Periòdic

(D’esquerra a dreta) Carla Mijares (Andorra), Chiara Lanz (Süissa) i Annie Farquet (Suïssa), ahir al podi.
(D’esquerra a dreta) Carla Mijares (Andorra), Chiara Lanz (Süissa) i Annie Farquet (Suïssa), ahir al podi. | FAE

Aquesta setmana es va començar la temporada de competicions programada pels esquiadors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). Ahir, l’esquiadora andorrana Carla Mijares va guanyar el segon lloc al podi de l’eslàlom FIS d’Adelboden, a Suïssa. Amb un temps d’1.19.06, Mijares va quedar a només un segon de la guanyadora del primer lloc del podi, la suïssa Chiara Lanz, qui va registrar un crono d’1.18.06. La tercera posició del podi la va assolir l’esquiadora, també natural de Suïssa, amb de +1.12. Així, l’esportista andorrana va aconseguir el segon lloc gràcies a la seva regularitat, ja que a les dues mànegues prèvies va marcar el tercer crono de la competició, fet que va fer que l’andorrana es situés a la segona posició del podi final. Pel que fa als punts finals, Mijares va obtenir un total de 35.24 punts FIS, a prop dels seus actuals 28.53, però sense millorar-los.

Competicions a Val Gardena

Ahir van començar les competicions de velocitat a Val Gardena, Itàlia. Així, els tres esquiadors de la FAE; Jordina Caminal, Clàudia Garcia i Pere Cornella, van iniciar les competicions de velocitat. Per la seva part, Caminal va aconseguir la 8a posició amb +1.90 respecte a la guanyadora, la suïssa Elena Sanna Stucki, que va registrar un temps d’1.23.75. Seguidament, l’andorrana Clàudia Garcia va acabar en la posició número 21, amb un crono de +3.08. I a la prova masculina, Pere Cornella va marcar +5.73 de crono, molt lluny del guanyador, l’italià Max Perathoner, amb un temps d’1.20.38. Finalment, l’estació italiana acull avui els entrenaments de descens en les categories; masculina i femenina, les quals disputaran la prova demà.

Curses del grup U19

El grup U19 del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE) aterrarà avui a Kronplatz per portar a terme els entrenaments i competicions programades per la seva categoria: eslàlom. Les primeres curses estan programades pel dimecres 6 i el cap de setmana del 9 i 10 de desembre. Abans d’aquest aterratge, l’equip de l’EEBE va estar uns dies a França on van poder entrenar amb «bones condicions de neu», segons va afirmar l’entrenador tècnic, Nico Belcredi.

Debuts del cap de setmana

Pel que fa a les competicions de cara a aquest cap de setmana. Per una banda, les esquiadores Carola Vila i Gina del Rio debutaran avui a les FIS de Santa Caterina (Itàlia). Avui competiran en un sprint i per a demà està programada una de 10 km interval start clàssic. Per l’altra, les proves de la Copa del Món a Les Deux Alpes, on estava prevista la participació de Mario da Cruz, es van haver de suspendre per causes meteorològiques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT