PUBLICITAT

Canillo

S’aprova l’informe del parc eòlic de FEDA al Pic del Maià

Es preveu que l’any 2030 es produeixi el 33% de l’energia elèctrica consumida

Per Sònia Lecha

El Comú de Canillo ha aprovat avui en la sessió extraordinària l’informe vinculant i favorable a la construcció del parc eòlic projectat per FEDA al Pic de Maià. Es tracta d’un pas fonamental en el procés d’implementació d’aquesta infraestructura de producció d’energia renovable.  «Amb aquestes instal·lacions podrem tenir més autonomia energètica al país», han comentat des del Comú. De fet, el parc eòlic que FEDA vol construir comptaria amb 10 molins eòlics que permetrien produir aproximadament la meitat de la central hidroelèctrica de FEDA, i per tant esdevindria la segona infraestructura amb més producció d’energia elèctrica del país. 

El parc eòlic del Pic de Maià preveu que es produeixi al país, l’any 2030, el 33% de l’energia elèctrica que es consumeixi. Els cònsols major i menor de la parròquia, Francesc Camp i Marc Casal, han expressat el seu compromís amb la transició energètica i el convenciment que una infraestructura com aquesta ha de tenir lloc al Principat per continuar avançant en els reptes de la sostenibilitat. 

En el marc dels estudis per a l’acompanyament del sector ramader de la parròquia de Canillo realitzat mitjançant una col·laboració entre el Comú i la Chambre d’Agriculture de l’Ariège, es va fer evident la necessitat de promoure la presència i promoció del bestiar menut a les muntanyes de la parròquia. El bestiar menut té una funció molt important perquè arriba on no pot fer-ho el bestiar gros de tal manera que ambdós es complementen. Per aquest motiu, durant la sessió s'han aprovat les subvencions pel bestiar menut de la parròquia per un import de 21 euros per cap i amb una durada d’un any. 

Finalment, s'ha comentat que l’administració local tanca provisionalment amb un total de 7.649.512 euros de superàvit. Pel que fa als ingressos han estat de 16 milions d’euros que suposen un 73,1% del pressupostat. Quant a les despeses s’han situat en 8,4 milions d’euros, un 82,7% autoritzades i un 38,2% liquidades. Pel que fa a les despeses, el Comú ha previst un import de 20,2 milions d’euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT