PUBLICITAT

Ordino

Ordino continua endavant amb el nou pla d’urbanisme

S’habilita un període de 60 dies per presentar possibles al·legacions

Per Alex Montero

El conseller de X’Ordino i candidat a cònsol major, Enric Dolsa.
El conseller de X’Ordino i candidat a cònsol major, Enric Dolsa. | ANA/M.F.

El consell de Comú d’Ordino ha aprovat avui per unanimitat l’exposició pública de la revisió excepcional del Pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP), el qual continua endavant sota els criteris d’un creixement sostenible i de la protecció de la Reserva de la Biosfera. «Aquest pla és un projecte ambiciós i diferenciador, amb una visió a llarg termini i tenint en compte l’interès general i les necessitats actuals de la població», ha esmentat el cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, afegint que la unanimitat aconseguida escenifica «una sensibilitat per part de tots els consellers. Tots són conscients que hi ha d’haver un abans i un després pel que fa a la construcció de la parròquia i la protecció del nostre entorn».

Arran d’aquesta aprovació, el POUP, que es publicarà al BOPA el pròxim dimecres, passarà a estar a exposició pública durant 60 dies hàbils, termini en el qual els ciutadans podran presentar les al·legacions pertinents: «Es podran fer al·legacions, però també és cert que, depèn de quins canvis es proposin, serà complicat. Les línies mestres ja estan marcades i no es poden fer canvis substancials perquè si no desvirtuarien completament el pla», ha indicat Mortés. A més, durant aquest període, els veïns i veïnes de la parròquia podran concertar reunions amb els tècnics, l’equip redactor o els cònsols. 

Dolsa ja va avisar sobre què passaria

En declaracions posteriors, el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, ha esmentat el fet que ell mateix ja va posar en avís al Comú sobre què acabaria passant amb el pla d’urbanisme aprovat el 2019: «Vaig demanar que aquell pla no s’aprovés perquè passaria el que ha acabat passant, que és una entrada massiva a la parròquia de tota mena de construccions», posant en rellevància, a més, que si han donat llum verda a l’actual POUP i comparteixen la seva filosofia a un 95% és per una qüestió «de responsabilitat política, ja que sinó, al maig, s’acabava la moratòria i era un ‘campi qui pugui’ en termes d’entrada de llicències». Tanmateix, el candidat a cònsol major per als comicis del pròxim 17 de desembre ha emfatitzat que, en cas de guanyar aquests, «ens asseurem urgentment amb els tècnics per veure en profunditat si hem d’aportar alguna cosa».

Per la seva banda, la consellera de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies, ha manifestat que l’únic dubte que li genera aquesta aprovació és una carretera que és potestat del Govern: «La carretera s’inicia a la Clota Verda i baixa fins a l’hotel Santa Bàrbara. Després, pretén passar per darrere d’on es construirà Grifols, què és el que no entenem».

Altres temes

La sessió d'avui també ha donat per aprovats, entre altres temes, les ordinacions de preus públics i la tributària per al 2024. Segons ha informat la cònsol menor, Eva Choy, «els preus s’apujaran un 4%, tot i que depenent del servei pot ser superior o inferior a aquest índex». El consell també ha inclòs en els punts del dia el jurament d’un agent de circulació comunal i una proposta de base per al teletreball.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT