PUBLICITAT

Guia de sensibilització dirigida al sector de la restauració

Medi Ambient impulsa aquesta iniciativa sobre les monodosi de plàstic

Per Alex Montero

El portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, avui.
El portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, avui. | SFGA

Es posa a disposició del sector de la restauració d’Andorra una nova guia per posar en valor la nova normativa relativa a la prohibició dels productes de plàstic que se serveixen en format monodosi. A més, la iniciativa, impulsada pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, vol també animar a reduir tots aquells productes de plàstic que siguin possibles. Tal com ha informat el ministre Guillem Casal, el nou document «es farà arribar a les associacions d’hoteleres i a la Cambra de Comerç, perquè en puguin fer difusió als seus membres».

La guia de sensibilització recull diverses pràctiques i alternatives, de cara a eliminar els productes alimentaris en monodosi, així com altres productes de difícil gestió, amb l’objectiu de prevenir i reduïr la generació d’aquesta tipologia de residus. D’aquesta manera, es permet explicar en un sol document «les diverses mesures que el Govern ha aprovat els darrers mesos per lluitar contra la generació de residus plàstics, en base al desplegament reglamentari de la Llei d’economia circular», ha esmentat Casal.

Així doncs, la voluntat de l’Executiu és continuar avançant en la reducció d’aquest tipus de residus i productes de plàstic d’un sòl ús prohibits, els quals «afecten negativament el medi ambient i que tenen una vida útil molt curta», a més de presentar «greus problemes de reciclabilitat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT