PUBLICITAT

Una agent del Tedax participa en les jornades de desactivació d'artefactes explosius

Natàlia Crespo ha assistit als entrenaments d'aquest darrer novembre

Per El Periòdic

L’agent TEDAX-NRBQ, Natàlia Crespo, a l’European Explosive Ordnance Disposal Network (EEODN).
L’agent TEDAX-NRBQ, Natàlia Crespo, a l’European Explosive Ordnance Disposal Network (EEODN). | Policia d\'Andorra

L’agent TEDAX-NRBQ del Cos Policial, Natàlia Crespo, ha assistit aquest mes de novembre a l’European Explosive Ordnance Disposal Network (EEODN), un esdeveniment organitzat conjuntament per l’Agència Europea per a la Formació Policial CEPOL, Europol i la Guardia Civil, i que ha tingut lloc a Aranjuez, Espanya. A través de cinc dies d'entrenaments i conferències, aquestes jornades tenen com a objectiu l’intercanvi d’experiències i informació tècnica en incidents recents relacionats amb explosius i materials NRBQ (nuclears, radiològics, biològics i químics).

En el marc de l'esdeveniment, s’han dut a terme exercicis pràctics i demostracions centrades en la utilització de microvoladures per al rescat de persones, càrregues explosives per desactivar artefactes, exposició de material NRBQ i intervencions amb drons. En total, hi han assistit 90 representants de països membres de la Unió Europea, països tercers membres d’Europol i diverses organitzacions i agències internacionals expertes en la matèria. Durant les xerrades, diferents estats van explicar les incidències amb les quals es troben els seus cossos de seguretat i com els afronten, de cara a sumar esforços cap als mateixos objectius en l’àmbit mundial.

Cal destacar que, tal com informen des del Cos de Policia, assistir a aquests esdeveniments és clau per donar-se a conèixer i establir contactes amb el màxim d’institucions i d’organismes internacionals, així com per posar en valor els coneixements i professionalitat del grup TEDAX-NRBQ de la Policia andorrana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT