PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els preferits de l'FC Andorra

Després de 17 jornades, alguns jugadors de l’FC Andorra ja semblen destacar-se més a les alineacions

Per Joan Jiménez

L’FC Andorra sortint al camp d’El Plantío a l’últim partit contra el Burgos.
L’FC Andorra sortint al camp d’El Plantío a l’últim partit contra el Burgos. | @FCAndorra

L’FC Andorra afrontarà les últimes quatre jornades de la primera volta de LaLiga Hypermotion contra Osca, Eibar, Espanyol i Racing de Santander. Els tricolor ocupen la 17a posició, a tan sols dos punts de la zona de descens que la marca del seu pròxim rival d’aquest cap de setmana. Els d’Eder Sarabia han notat una lleugera millora en els darrers dos matxs fora de casa, partits que han sigut la gran dificultat pel club del Principat en aquesta temporada on s’ha notat especialment una carència de gol. A hores d’ara, hi ha diverses comparatives entre els jugadors de l’FC Andorra que conviden a la reflexió sobre l’estat actual de l’equip i de com s’ha de desenvolupar el club tricolor en les moltes jornades que queden d’aquesta Liga Hypermotion.

Ratti vs Martín/ A la porteria hi ha hagut dos clars propietaris de l’arc tricolor. Nico Ratti i Dani Martín han estat els dos porters que han defensat els tres pals de l’equip en aquesta lliga, ja que Oier Olazabal només ha pogut participar en els partits de la Copa Catalunya. D’una banda, l’argentí va començar com a titular en aquesta temporada, defensant la porteria en sis partits on ha encaixat 12 gols amb un total de 17 parades. D’altra banda, Dani Martín va aconseguir la titularitat després d’unes primeres jornades com a suplent i ja ha participat en 11 partits on ha encaixat 10 gols i havent fet 24 aturades totals. Aquesta comparativa afavoreix a l’exporter del Reial Betis i avalaria la seva posició actual de titular.

La vella confiable en defensa/ Al darrere s’ha confiat més en jugadors que, d’una forma o d’una altra, ja formaven part de l’entitat abans que els nous fitxatges. Diego González, que va estar cedit pel club tricolor la temporada passada a l’Eldense, és el jugador que més minuts ha estat sobre la gespa amb 1.054 minuts, conjuntament amb Diego Pampín amb 1.009 minuts, qui ha mostrat un molt bon nivell davant de les lesions de Martí Vilà, i els segueix Alex Petxarroman amb 852 minuts. Aquests jugadors, que ja estaven vestint la samarreta tricolor l’any passat, fan un contrast notable amb nous fitxatges com José Marsà, Anderson Arroyo o Migue Leal, dels quals només l’exfutbolista del Vila-real B ha superat la barrera dels 500 minuts dels més de 1500 minuts que ja s’han disputat aquesta temporada.

Gil, Samper i Molina es fan forts al mig del camp/ Són tres els migcampistes que estan disputant més minuts en aquesta Liga Hypermotion, que semblen haver-se consolidat ja al mig del camp d’Eder Sarabia. Ivan Gil, qui està mostrant un estat de forma millor que anteriors temporades i sent el migcampista amb més minuts amb un total de 1.167, Sergio Molina, amb 864 minuts, i Sergi Samper, qui tot i estar empatat amb Rubén Bover amb una suma de 864 minuts, ha desplaçat de les alineacions al seu competidor natural per la posició de pivot defensiu, Jandro Orellana, qui ha jugat 530 minuts.

Falta de gol a la davantera i certes irregularitats/ L’FC Andorra troba molt a faltar el gol aquesta temporada i la manca d’aquest és sensible si s’observen les diferents estadístiques. Manu Nieto és el màxim golejador de l’equip amb el seu hat-trick contra el Cartagena en la segona jornada de lliga. El segueixen Lobete i Scheidler amb només dues dianes. Són números col·lectius bastant reduït per estar en la jornada 18 del campionat. D’altra banda, pel que fa a les assistències, lideren el rànquing tricolor un altra vegada Manu Nieto empatat amb Álex Calvo amb tres passades de gol. Tot i així, la distribució de minuts és divers respecte a aquestes estadístiques, ja que els jugadors ofensius que més temps han disputat sobre la gespa han estat Lobete, amb 1.176 minuts, Iker Benito, amb 972, i Scheidler amb 864. D’altra banda, Àlex Calvo n’ha disputat 682, Nieto 666, Álvaro Martín, amb un gol i una assistència, ha jugat 536 i Moreno només 118.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT