PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

França apujarà el preu del paquet de tabac a 12 euros

També prohibiran fumar a espais públics com platges, parcs o boscos

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un home fumant pel carrer.
Imatge d’arxiu d’un home fumant pel carrer. | El periódico de Catalunya / Fernando Alvarado

Ja es coneixen les mesures que vol implementar França dins d’un nou programa nacional de lluita contra el tabaquisme per reduir al màxim el seu consum. En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Aurélien Rousseau, va anunciar que el preu del paquet de tabac de les principals marques, que avui dia es ven a 11 euros, incrementarà fins als 12 a principis de l’any 2025 i a 13 durant el 2026. A més, a partir del pròxim gener s’espera que els preus augmentin entre 40 i 50 cèntims, en aquest cas a causa de la inflació.

Es prohibiran les cigarretes electròniques d’un sol ús amb l’objectiu d’impedir que s’iniciïn els més joves

A més, el país gal ampliarà les prohibicions de tabac a espais públics com les platges, els parcs, els boscos i els voltants de les institucions públiques. En relació amb això, Rousseau va destacar que aquestes mesures com la prohibició i l’increment de preus «funcionen». A aquest efecte va apuntar que amb les mesures que ja s’han anat implementant han aconseguit que l’hàbit de fumar es redueixi. Per això, «les zones sense fum seran la norma» en un país on aquesta addicció costa unes 75.000 vides anuals. Cal recordar que el preu mitjà l’any 2000 era de 3,20 euros, l’any 2007 ja era de set euros i, al 2020, arribava als 10 euros. 

La cigarreta electrònica / Una altra de les mesures del nou programa nacional és la prohibició de les cigarretes electròniques d’un sol ús, ja que, segons va comentar el ministre de Sanitat francès, són «una aberració per a la salut i per al medi ambient». Així, Rousseau vol limitar els aromes i imposar un format neutre per evitar que les marques intentin diferenciar-se amb formes atractives per als consumidors i amb un clar objectiu d’impedir que els joves s’iniciïn a l’ús d’aquests dispositius electrònics atrets pels diferents aromes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT