PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Els hem fet por»

Natxo Lezkano valora l’actitud dels jugadors i lamenta el primer quart contra el Reial Madrid

Per Joan Jiménez

Natxo Lezkano, en un instant del partit contra el Reial Madrid.
Natxo Lezkano, en un instant del partit contra el Reial Madrid. | ACB Photo / P. Castillo

El MoraBanc Andorra va vendre molt cara la seva derrota contra el Reial Madrid al Wizink Center, que va finalitzar amb un resultat de 85-76, però que va permetre una escletxa d’esperança per a una remuntada tricolor fins als últims minuts del matx. L’entrenador del club del Principat va comparèixer a la roda de premsa postpartit i va valorar de forma crítica el partit dels seus pupils, lamentant el primer quart del matx en què «no hem entès que per guanyar aquí, s’ha de fer tot perfecte en l’àmbit tàctic i en l’àmbit anímic, no has de tenir por», assenyalant també jugades dels minuts inicials en què els tricolor van fer diversos tirs oberts que ni tan sols van tocar l’anella merengue i les errades en tirs lliures. Tot i això, el tècnic va prosseguir reconeixent que «quan hem entès com havíem d’estar tàcticament, ho hem fet millor. Hem estat més fluids en atac, hem aconseguit ficar-nos dins del partit i donar una mica de por al Madrid». El problema, segons l’entrenador, radica en el fet que els blancs «tenen multitud de recursos, són molt grans i han tingut segones oportunitats», cosa que explica també el fet que «un equip com el Reial Madrid no perdona».

Un gran esforç contra un gegant / L’entrenador va valorar positivament l’actitud mostrada pels seus pupils, remarcant el fet d’«haver intentat el màxim en una pista superdifícil». La premsa li va preguntar si el MoraBanc Andorra se sent més còmode jugant contra els equips més grans, en què la balança es mostra clarament en contra, en comparació amb la pressió que suposa jugar contra un rival directe per evitar el descens. A aquesta qüestió, el tècnic va respondre que, donat el gran nivell que està present a l’ACB, «no hi ha equips clarament inferiors a un altre de la mateixa part de la taula. Òbviament, si compares amb el Reial Madrid, hi ha molta diferència, o amb el Barça o els equips d’Eurolliga. Però jo crec que estem tractant de fer-ho el millor possible contra tots els equips i tractant de competir sempre». Lezkano va argumentar que l’actitud i la intenció és positiva, tot i encara haver de corregir coses i mantenir-se amb la mentalitat que cada partit serà un repte a superar, per tractar de millorar l’anterior matx.

Manca d’encert i concessió de segones oportunitats / L’entrenador tricolor atribueix la culpa d’haver-se quedat a escassos minuts de poder lluitar per la remuntada contra el Reial Madrid a la falta d’encert, ja que «sempre te’n falta quan jugues contra ells». A més d’esmentar que els blancs van poder gaudir de moltes segones opcions, les quals no havien d’haver estat atorgades pels del Principat, pel fet que els merengues «són letals» en aquestes situacions per la gran quantitat i qualitat dels seus tiradors, i la gran presència que tenen dins de l’àrea. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT