PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra i Catalunya avaluaran l’intercanvi de professionals

Estan estudiant la creació d’un marc legal per poder-ho fer de manera puntual

Per El Periòdic

Visita del conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, a l’hospital.
Visita del conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, a l’hospital. | SFGA

La ministra de Salut, Helena Mas, va rebre ahir dilluns el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells. L’objectiu de la visita va ser formalitzar la col·laboració existent entre Andorra i Catalunya, i establir grups de treball en matèria sanitària. De fet, durant aquesta setmana s’ha previst celebrar la primera reunió tècnica entre les dues administracions per establir el calendari i la metodologia de treball.

Mas i Balcells també es van comprometre a explorar noves línies de col·laboració transfronterera en l’àmbit formatiu i assistencial, així com la creació d’un marc legal per a l’intercanvi de professionals de manera puntual. A més, van acordar que Andorra pugui comptar amb l’expertesa de la Generalitat per a l’avaluació dels medicaments altament costosos i d’alta complexitat.

Finalment, ambdues delegacions van fer un repàs de les col·laboracions ja existents entre les dues institucions, pel que fa a la donació de teixits i òrgans i al futur centre de salut mental de la Seu d’Urgell.

A la reunió, hi va participar també la secretària d’Estat de Salut, Cristina Pérez, i la cap de l’àrea de Recursos Sanitaris del Ministeri, Carme Pallarès. Pel que fa a la representació de la Generalitat, hi va assistir el gerent de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, i la delegada del Govern català a Andorra, Anna Vives. També va formar part de la reunió l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy.

La visita de la delegació va finalitzar amb una visita a les instal·lacions de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on van ser rebuts per la directora general del SAAS, Meritxell Cosan; i pel seu director assistencial, Marcos Gutiérrez. Aquesta visita es va celebrar després de la signatura el febrer del 2023 del memoràndum d’entesa de cooperació sanitària entre el Ministeri de Salut andorrà i l’espanyol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT