PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El centre de tractament de residus rep un 2,56% menys de deixalles entre maig i octubre

La producció energètica fruit de la valorització energètica dels residus ha cobert la demanda d’unes 1.150 llars

Per El Periòdic

El centre de tractament de residus.
El centre de tractament de residus. | Arxiu ANA

El centre de tractament de residus ha rebut 23.188 tones de deixalles entre els mesos de maig i octubre. Això és un 2,56% menys que en el mateix període de l’any passat. La majoria dels residus són RSU (residus sòlids urbans, els que es generen a les llars) i RAU (residus assimilables a urbans, de composició similar als generats a les llars). Concretament, el 56% dels residus rebuts són RSU d’Andorra, el 18% són RSU importats i el 15% són RAU. La resta de residus rebuts són sanitaris, carnis i fangs de depuradora.

Aquestes són algunes de les dades que es van exposar en el marc de la reunió que la comissió d’informació i vigilància del centre de tractament de residus que es va celebrar ahir, i que va estar presidida pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal.

D’altra banda, també es va informar de la producció energètica fruit de la valorització energètica dels residus, que ha estat de 7.488 MWh en forma d’electricitat i 2.764 MWh d’energia tèrmica i que ha cobert aproximadament la demanda d’unes 1.150 llars.

La comissió d’informació i vigilància també va ser informada de les millores dutes a terme en el marc de l’aturada tècnica, que va tenir lloc del 15 de setembre al 20 d’octubre, i entre les quals destaca la instal·lació d’un nou analitzador en continu de les emissions de gasos.

La comissió té com a missió recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del centre, i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries.

La comissió compta, a més de la presidència del ministre titular de Medi Ambient, amb la participació de representants del ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT