PUBLICITAT

Andorra la Vella

Somriures i llàgrimes

Un dinàmic FC Andorra aconsegueix un punt al Plantío, però continua sense guanyar lluny del Nacional

Per Joan Jiménez

Julen Lobete lluitant una pilota en un instant del partit entre el Burgos i l'FC Andorra.
Julen Lobete lluitant una pilota en un instant del partit entre el Burgos i l'FC Andorra. | @FCAndorra

Els tricolor han empatat a zero avui contra el Burgos en un matx on els d'Eder Sarabia van mostrar vocació, energia i capacitats però sense rebre la recompensa del gol en un estadi molt complicat. L'FC Andorra se suma a Osca i Saragossa com els únics equips que han aconseguit sortir del Plantío puntuant, però els del Principat continuen sense obtenir una victòria fora de casa des de la primera jornada de lliga, havent perdut 22 de 27 punts possibles com a visitant.

L'FC Andorra ha iniciat el matx amb certes dificultats per a poder arribar a l'àrea del Burgos amb facilitat i en condicions de xutar amb comoditat. Si bé el conjunt local tampoc ha generat ocasions de gran perillositat durant els primers minuts del partit, s'ha notat un cert accent de superioritat blanca durant l'inici del matx que estrenyia una mica més als tricolor en comparació de com els del Principat emprenien les seves jugades ofensives, ja que el Burgos feia una excel·lent pressió a tres quarts de camp i a camp tricolor que dificultava la construcció i finalització de les ocasions del conjunt d'Eder Sarabia. Curro Sánchez ha infartat per un instant els cors tricolor al minut 27 en rematar de cap sol a l'àrea un centre des de la banda dreta que, per fortuna de l'FC Andorra, se'n va anar finalment fora. Quatre minuts després, Scheidler ha demanat penal per una presumpta trepitjada al taló, però que no es va veure contacte i l'àrbitre no va xiular res. Al minut 39, Ojeda perdonava la vida a l'FC Andorra en tirar fora un centre botat des de la banda dreta amb un Dani Martín vençut i amb la porteria buida, fent així més tangible que qui estava jugant més i portant la veu cantant durant la primera meitat del matx era l'equip de Castella i Lleó. Lobete ha provat, al fil de la primera mà, una bona jugada individual, però el mur del Burgos era massa sòlid per a poder superar-lo a base de regats a l'àrea, tot i que ben a prop s'ha quedat el jugador gallec de poder veure porteria. Abans que xiules l'àrbitre, Sancris continuava causant molt perill per la banda dreta amb els seus centres a l'àrea, i en l'últim del primer temps, Unai Elgezabal rematava de cap però sense trobar porteria. Un cop finalitzada la primera meitat, Lobete es va queixar de dolences a la cama després d'haver fet un mal gest amb la cama que va necessitar assisténcia mèdica, però sense haver de ser substituït pels pròxims 45 minuts.

La segona meitat no ha començat bé pels tricolor, ja que al minut 56 el Burgos anotava un gol en fora de joc per un malentès a l'hora de centrar entre Matos i Ojeda que deixava amb un xut a boca de canó a Curro Sánchez, espantant així els d'Eder Sarabia res més sortir del vestuari. Els locals es mostraven molt ràpids a l'hora d'elaborar els contraatacs, amb una verticalitat que penetrava de forma potent les diferents línies defensives de l'FC Andorra. Al 63, el tècnic basc ha fet entrar Manu Nieto per tal de revolucionar una mica l'atac en substitució d'un Scheidler que avui no ha tingut el millor dels seus partits. Alguezabal veia la primera groga del matx en tirar-se en planxa contra Diego Pampín en el minut 67 d'un matx que no s'estava caracteritzant per un joc molt dur. A través d'una falta per banda dreta, l'FC Andorra tenia la millor ocasió del partit al 68, amb una centrada que treu fora amb diversos problemes el porter local, agafant el rebot Sergi Samper i xutant com pot però trobant-se un altra vegada amb l'arquer del Burgos, José Antonio Caro. Just després, Sarabia ha volgut donar més gasolina a l'atac fent entrar a Álex Calvo i Álvaro Martín per tractar de trencar el cadenat burgalès i provar de tenir una millor defensa amb una ofensivitat més aprofundida. Curro Jiménez ha continuat buscant el seu gol al minut 74, amb un míssil des de fora de l'àrea que per poc no acaba perforant la porteria de Dani Martín. Manu Nieto, Álvaro Martín i Álex Calvo feien una magnífica jugada de combinació al 78 que malauradament atrapava Caro, però posava de manifest una major intencionalitat tricolor de fer-se amb els tres punts, tot i que el Burgos tampoc volia donar el seu braç a torçar. Al 87, els locals pujaven una marxa més tancant a l'FC Andorra en camp propi per llençar-se a pel gol de la victòria i sol·licitant un altre penal per mà d'Álex Calvo, que tenia enganxada al cos i que no va fer agafar el xiulet a l'àrbitre. Tot i així, el marcador no es va moure quan al minut 94 s'acabava el partit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT