PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’eix comercial s’omple de màgia durant el període nadalenc

Els cònsols majors de les parròquies centrals van ser els encarregats de l’encesa dels llums

Per Sònia Lecha , Anna Mencos

Encesa de llums de Nadal i inauguració del Mercat de Nadal d’Andorra la Vella.
Encesa de llums de Nadal i inauguració del Mercat de Nadal d’Andorra la Vella. | SFGA/CEsteve

La màgia ja ha arribat als carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Els cònsols majors de les respectives parròquies, David Astrié i Rosa Gili, acompanyats dels cònsols menors, Miquel Canturri i Quim Dolsa, i del cap de Govern, Xavier Espot, han oficialitzat, conjuntament, l’encesa dels llums de Nadal als eixos comercials i al centre històric de les dues parròquies. Un petit gest ja habitual de cada any que simbolitza la benvinguda a aquesta festivitat. «Vuitena edició del Poblet de Nadal, ja podem dir que és un esdeveniment completament consolidat, només cal veure l’èxit d’aquesta encesa de llums compartida amb el Comú d’Escaldes-Engordany», ha apuntat el cònsol major de la capital. Per la seva part, Gili ha explicat que l’enllumenat és similar al de l’any passat, però amb algun canvi perquè sigui atractiu per als visitants i perquè els nens puguin descobrir zones diferents. Els llums s’obriran al voltant de les 18.00 hores i s’apagaran a les 00.00 hores. Astrié ha apuntat que aquesta és una mesura d’estalvi energètic i que, seguint en aquesta línia, tots els llums són led de baix consum.

Una vegada encesos, en el cas de la parròquia escaldenca es van dirigir cap a la plaça Coprínceps, on hi ha hagut actuacions i una xocolatada. Pel que fa a la capital, la Banda de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, ha acompanyat els assistents per l’avinguda Meritxell, fins a arribar a la plaça del Poble on Astrié i Canturri, acompanyats d’Espot i de la subsíndica general, Sandra Codina, han il·luminat el Poblet de Nadal. Les autoritats han comptat amb la companyia de moltes famílies i infants que els han ajudat a fer el compte enrere abans de donar pas a la il·luminació.

El Poblet de Nadal estarà obert un total de 44 dies, fins al 31 de desembre. «Mantenim el format de la pista de patinatge, ja que l’any passat va funcionar molt bé a la plaça», ha explicat el cònsol major de la capital. La pista estarà al centre de la plaça del Poble, envoltada de les casetes d’artesans i, gofres i de creps.

Astrié ha detallat que aquest any, com a novetat, hi ha un volador i un carrusel, al Parc de Nadal situat a la plaça de l’antiga caserna de Bombers, on també hi haurà una pantalla de grans dimensions en la qual es projectaran uns vídeos.

Quant a novetats d’Escaldes-Engordany, Gili ha anunciat que la parròquia acollirà El trencanous i que es podrà observar alguna nova petita decoració de petit import. «Ben aviat també començarem amb els Sabors d’hivern a la plaça del Prat de la Mola» ha recordat Gili. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT