PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve en el seu debut en la Copa del Món: «Estic preparat»

L’esquiador s’enfrontarà a dues proves d’alt nivell, la 10 km interval start clàssic i la 20 km mass start

Per El Periòdic

L’esquiador andorrà, Irineu Esteve.
L’esquiador andorrà, Irineu Esteve. | FAE

L’esquiador andorrà, Irineu Esteve, s’estrenarà aquest cap de setmana en la Copa del Món d’Esquí de Fons. El certamen es disputarà a Ruka, Finlàndia, i es dividirà en dues curses.

Esteve, que va arribar a la ciutat finlandesa el dimecres passat per realitzar entrenaments, se sent preparat per fer el seu debut en la gran competició d’escala mundial. «Hem fet els entrenaments en el circuit des de dimecres, una mica similars als de l’any passat. Estem preparats i tenim bones sensacions, esperem que el temps aguanti i no faci gaire fred, perquè, tot i estar-hi acostumats, sempre patim una mica».

El competidor internacional es posarà a prova davant d’una doble cita a Ruka aquest cap de setmana, ja que el campionat té dues curses. Per una banda, la prova d’avui serà de 10 quilòmetres d’interval start en clàssic i començarà a les 12.15 hores. Per l’altra part, demà a les 12.35 hores se celebrarà la cursa més llarga, la de 20 quilòmetres mass start, en aquest cas en estil lliure.

De cara a l’energia i sensacions amb les quals arriba Esteve a aquesta competició, l’esquiador arriba «amb moltes ganes, preparat per començar a trobar el seu millor estat de forma», segons va exposar la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). A més, des de la federació van exposar que «l’objectiu és estar al màxim de cara a la Worldcoup Tour de Ski que començarà a Toblach (Itàlia) el 30 de desembre».

Paral·lelament, Esteve arriba a la competició de màxima categoria després d’haver corregut les curses d’alt nivell a Beitostoelen (Noruega), on va aconseguir la 29a i 24a posició que li van deixar «un bon regust» en aquest inici de temporada.

Cande Moreno a Suïssa / L’esquiadora andorrana, Cande Moreno, es prepara per competir a St. Moritz, a Suïssa, a la Copa del Món que se celebrarà del 6 al 10 de desembre. La cita comptarà, segons el calendari de la FIS, amb dos supergegants, els dies 8 i 10, i un descens, que se celebrarà el dia 9, a més de dues jornades d’entrenaments oficials previs, els dies 6 i 7. L’entrenador Simon Bastelica va afirmar que des de l’equip «volem aprofitar uns entrenaments conjunts amb grans equips, cinc o sis dies, entre supergegant, poc gegant i descens. I després tornarem a Andorra a fer preparació física, per més tard viatjar a St. Moritz».

Moreno s’encara a la competició mundial després de la suspensió de les dues Copes del Món de descens pel fort temporal de vent, les quals s’havien programat pel cap de setmana passat a Zermatt-Cervinia. Així i tot, Moreno va continuar entrenant a l’estació italiana els dies que les previsions de bon temps ho van permetre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT