PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les campanyes de donació de sang acaben amb més de 1.500 donacions

El nombre de nous donants es va estabilitzant amb uns 35–50 en cada campanya i les donacions finals segueixen a l’alça

Per El Periòdic

La Creu Roja Andorrana ha impulsat diferents campanyes de donació de sang aquest any.
La Creu Roja Andorrana ha impulsat diferents campanyes de donació de sang aquest any. | CRA

Les campanyes de donació de sang d'aquest any organitzades per la Creu Roja Andorrana en col·laboració amb el SAAS i el Banc de Sang i Teixits van acabar ahir. En total, s’han registrat 1.504 donacions de sang repartides entre les cinc programades des del mes de febrer. Una vegada més i com és costum, al voltant del 10% de les donacions no van poder ser efectives i s’han censat com a oferiment. Enguany han estat 188, una xifra superior a l’any passat.

La cinquena i última campanya que s’ha desenvolupat per primera vegada al Lycée Comte de Foix i ha estat liderada pels alumnes, tot i no superar els objectius inicials establerts pel que fa a les donacions, va tenir una bona acollida, on es van poder comptabilitzar un total de 237 donacions, de les quals 200 han estat efectives.

La campanya de juliol organitzada al Prat del Roure en plena època estiuenca i la de setembre al centre de congressos d’Andorra la Vella són les que més donants van aplegar amb un total de 397 i 386 donacions. La de l’escola andorrana de segona ensenyança va assolir xifres molt similars mentre que la campanya liderada pel MoraBanc va batre rècord respecte l’any anterior, assolint 236 donacions en un sol dia.

La Creu Roja Andorrana va destacar que el nombre de nous donants es va estabilitzant amb uns 35–50 en cada campanya i les donacions finals segueixen a l’alça, cosa que corrobora que els donants estan cada vegada més fidelitzats i la població més sensibilitzada. El secretari general de l’entitat, Joan Saurí, va agrair una vegada més la implicació de tots els donants, així com dels voluntaris i de les institucions i empreses que segueixen fent possible que el país convoqui campanyes i aconsegueixi mobilització en cada donació.

La possibilitat de registrar-se per donar medul·la òssia, implementada en el 2021, ha continuat aquest 2023. La sensibilització vers aquest tipus de donació és imprescindible i el fet de poder fer la primera extracció al mateix moment que la donació de sang facilita molt el procés tant per als donants com per al cos mèdic i sanitari.

Les dates de les campanyes del 2024 s’estan acabant de definir, però un any més el tret de sortida serà amb la col·lecta organitzada per les escoles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT