PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ester Molné i Joan León es troben amb els representants del GRECO

El grup visita Andorra per conèixer de primera mà els avenços fets en matèria de corrupció

Per El Periòdic

El secretari d'estat, Joan León, i la ministra de Justícia i Interior, Ester Molne, al centre, amb els representants del GRECO.
El secretari d'estat, Joan León, i la ministra de Justícia i Interior, Ester Molne, al centre, amb els representants del GRECO. | SFGA/JAViladot

Una representació d'experts del Grup d'Estats contra la Corrupció (GRECO) del Consell d'Europa va finalitzar ahir la seva visita oficial a Andorra, que es va dur a terme al llarg de la setmana, amb una reunió amb ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, així com amb el secretari d'estat, Joan León. Precisament, les reunions dutes a terme al Principat s'emmarquen dins aquesta normalitat de conèixer la realitat dels països en cada moment i poder fer les avaluacions pertinents que es reflecteixen en els seus informes. A més, cal recordar que la visita s'emmarca en la feina habitual del GRECO, que periòdicament manté trobades amb els estats membres del grup per tal d'avaluar els avenços que s'estan fent en la matèria.

Concretament, la visita que el GRECO ha dut a terme al país s'emmarca en el cinquè cicle d'avaluació del grup, que se centra en la prevenció de la corrupció i promoció de la integritat en els governs centrals (funcions altes executives) i en els cossos d'ordre. A banda de despatxar temes amb la ministra Molné, els delegats del GRECO també s'han reunit amb representants de la societat civil, sectors professionals, grups parlamentaris del Consell General, Cos de Policia o representants del món de la Justícia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT