PUBLICITAT

Andorra la Vella

Habitatge no descarta controls per a l’arribada de temporers

Segués questiona la vinguda d’aquests i la manca d’habitatge actual

Per Alex Montero

La consellera general del grup parlamentari de Concòrdia, Núria Segués.
La consellera general del grup parlamentari de Concòrdia, Núria Segués. | Consell General

La consellera general del grup parlamentari de Concòrdia, Núria Segués, va agafar la paraula per interessar-se per l’arribada de temporers envers la manca d’habitatges per la qual està travessant Andorra actualment. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, va indicar que aquesta temporada «s’han aprovat 5.000 autoritzacions per cobrir les necessitats del sector econòmic del país a l’hivern, com són les pistes d’esquí». A més, Marsol va voler emfatitzar el fet que totes aquelles persones que venen al país amb caràcter temporal a treballar «han de venir amb un allotjament assignat, ja que sense ell no obtindran el permís de residència». Sí que és cert, però, que els principals demandants «ja disposen d’immobles al llarg del país per acollir aquests treballadors». 

La possibilitat de l’existència d’una eina de control per aquests casos va ser una de les màximes que Segués va proposar, al·legant Marsol que, ara per ara, desconeix si aquests realment existeixen: «Els controls ja es fan a Immigració, on es constata si un habitatge és digne i correcte. A partir d’aquí, si es comprova si realment aquests pisos són certs o no, no ho podria assegurar, però possiblement sí que els haurem d’acabar fent». Tanmateix, la consellera general es va interessar també per la implementació d’un transport públic nocturn, ja que molts treballadors temporals resideixen en altres parròquies del seu lloc de feina. «La voluntat del Govern és apostar per ell, però té un cost important i encara està en una fase d’implementació. No hi ha una data exacta», va remarcar el cap de l’Executiu, Xavier Espot.

Precisament, va ser el mandatari qui va fer una comparació de la situació viscuda aquesta temporada amb la succeïda l’any passat: «La passada temporada vam viure certes escenes de tensió. Andorra és una terra d’oportunitats, però no hi cabem tots i és limitada. Tot i això, estem aconseguint drenar l’arribada de treballadors temporals i fer-la compatible amb l’arribada pausada al país d’una altra modalitat de residents».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT