PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’aturada del laboratori Grifols, una realitat confirmada

Espot assegura que «no continuarem tirant endavant el projecte fins que no tinguem el 100% de les garanties confirmades»

Per Alex Montero

La consellera general, Noemí Amador.
La consellera general, Noemí Amador. | Consell General

Després de les diverses informacions que apuntaven a una parada del laboratori P3 Grifols, el Govern va confirmar ahir la realitat dels fets a demanda d’una pregunta formulada per la consellera general del grup parlamentari Andorra Endavant, Noemí Amador. El cap de l’Executiu, Xavier Espot, va afirmar que «no continuarem tirant endavant el projecte fins que no tinguem el 100% de les garanties confirmades, per això s’està demorant més del que pensàvem en un principi», recalcant, però, que el laboratori «continua sent un projecte en el qual creiem, tant per la seva importància estratègica com per la seva capacitat d’atracció cap a altres sectors que tenen dificultats de diversificació en valor afegit». 

D’aquesta manera, el mandatari va voler refusar possibles dubtes que confirmaven una aturada definitiva, indicant que es tracta d’un projecte «dinàmic i no estàtic», per la qual cosa «s’ha d’adaptar als contextos canviants de la ciència, l’economia i la societat de cada moment». Sobre la possibilitat plantejada per Amador de revisar el pacte amb els socis de l’acord, Espot va tornar a emfatitzar la casuística de treballar de manera «molt detallada i quirúrgica, sense una pressa excessiva». 

A més, va posar en valor la creació d’un laboratori de característiques semblants a l’avinguda Diagonal de Barcelona, el qual «ha tardat quatre anys a dur-se a terme i ningú ha fet cap tipus de queixa». Unes declaracions que es referien a les múltiples queixes per la implementació del laboratori a Ordino, oblidant-se, però, de mencionar les possibles conseqüències que aquest tindrà en l’entorn parroquial al llarg del temps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT