PUBLICITAT

Ordino

Àpats mensuals per a la gent gran d’Ordino

El projecte ‘Taula amiga’ pretén combatre l’aïllament dels padrins

Per Sònia Lecha

La cònsol menor amb les padrines durant la prova pilot d'ahir.
La cònsol menor amb les padrines durant la prova pilot d'ahir. | S.L.

El Departament de Benestar Social del Comú d’Ordino va iniciar ahir la prova pilot del projecte «Taula amiga», una iniciativa que consisteix a oferir a la gent gran de la parròquia la possibilitat de gaudir d’un àpat a la casa pairal per tal que puguin socialitzar i combatre l’aïllament. 

«Comencem ara fent una prova al mes i, si agrada, la voluntat és anar ampliant l’oferta», va comentar la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy. Aquest projecte social té com a finalitat cobrir dues necessitats bàsiques. Per una banda, proporcionar una alimentació adequada i, per l’altra, facilitar un espai per fomentar els vincles de l’amistat i de connexió amb altres persones que també viuen soles o bé que han de fer els seus àpats sense companyia perquè els seus familiars treballen. El que busca la corporació amb aquestes accions és, doncs, potenciar un envelliment actiu i saludable. 

Durant la primera sessió celebrada ahir van assistir prop d’una vintena de padrins i padrines. Les persones que vulguin apuntar-se a aquesta iniciativa han de ser majors de 65 anys, residir a la parròquia d’Ordino, ser autònomes i amb les capacitats cognitives adients per poder mantenir relacions socials. 

El preu del menú que ofereixen a la casa pairal de la parròquia és de vuit euros. Respecte a això, Choy va apuntar que «si alguna persona no pot assumir el cost, el Departament de Benestar Social, previ informe, exonerarà el cost del servei». 

Finalment, el menú és elaborat per una empresa de càtering i consisteix en un primer i segon plat més postres. La cònsol va manifestar que en funció de la participació, es valorarà, a partir del 2024, implementar aquest projecte. «En funció de com vagi mirarem amb quina freqüència ho fem», va concretar Choy.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT