PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’esquí, més femení

La MoraBanc Copa d’Andorra d’Esquí de Muntanya programa nou proves, dividides en 11 esdeveniments

Per El Periòdic

La FAM presenta la XXII edició de la MoraBanc Copa d’Andorra d’Esquí, ahir.
La FAM presenta la XXII edició de la MoraBanc Copa d’Andorra d’Esquí, ahir. | El Periòdic

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) disputarà la 22a Copa d’Andorra d’Esquí de Muntanya des del desembre d’enguany fins al mes de març del 2024.

Aquesta nova edició consta de nou proves, dividides en 11 esdeveniments. Així ho va exposar el gerent de la FAM, Ludovic Albós, a la presentació de la programació, que va tenir lloc ahir al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO).

Així, la programació de l’esdeveniment, el qual compta un any més, amb el suport de l’entitat bancària MoraBanc, té com a novetat la puntuació de la prova Pal Skimo Femení que forma part del calendari de Copa d’Andorra. Abans, aquesta prova estava introduïda com a una «festa de la dona», segons va exposar Albós, però la idea d’aquest any és «reagrupar el màxim de noies possibles per reivindicar la seva causa i, a més d’això, que pugui formar part i guanyar competitivitat, ja que forma part del nostre calendari de Copa d’Andorra», va afegir el gerent de la FAM.

La copa, a més de promoure l’esport al Principat, té l’objectiu de «tenir el màxim de participació, tant d’esportistes federats com de no federats, així com dones grans, joves i no tan joves, perquè la nostra programació és apta per a tota mena de participants», va declarar l’organitzador.

Pel que fa a la participació, tot i que és possible competir amb un mínim de nivell d’esquí, és important tenir en compte que «per puntuar, serà necessari disposar d’una llicència federativa i apta per la competició o un equivalent», ja que es puntuaran les quatre millors proves de tot el calendari.

Les nou proves programades començaran el pròxim 9 de desembre amb la Cronoescalada Pas de la Casa Grandvalira, seguidament de la Cronoescalada La Llosada Tarter, el dia de Nadal. Pel dia de Cap d’Any, tindrà lloc la 3 Fronteres amb pujada al Pic de Montmalús.

De cara a l’any vinent, el 2024, La Comapedrosa Andorra està programada pel 13 i 14 de gener, i l’Andorra Skimo es disputarà el cap de setmana del 17 i 18 de febrer. La novetat d’enguany, el Pal Skimo Femení, s’ha fixat al calendari per competir-se el 3 de març, coincidint amb el mes de la celebració del Dia Internacional de la Dona. I, finalment, la darrera prova, la Travessera La Serrera, es realitzarà el diumenge 17 de març.

En darrer lloc, l’acte de lliurament dels premis de l’edició de la Copa d’Andorra d’Esquí 2022-2023 tindrà lloc un cop acabada la prova 3 Fronteres Grandvalira, el 31 de desembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT