PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany preveu inaugurar el primer tram del projecte Caldes aquest Nadal

Al març s'inaugurarà el tram referent a l'escultura de Javier Balmaseda i a la remodelació de la placeta del Madriu

Per El Periòdic

Els cònsols d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Quim Dolsa, juntament amb un dels nous safarejos d'aigua termal al costat de l'Avinguda Carlemany.
Els cònsols d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Quim Dolsa, juntament amb un dels nous safarejos d'aigua termal al costat de l'Avinguda Carlemany. | ANA / M.R.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va anunciar ahir que el Comú preveu inaugurar el primer tram del projecte Caldes corresponent a la zona entre el pont d'Engordany i la plaça dels Safaretjos aquest Nadal. Així ho va assegurar la mandatària escaldenca en el marc d'una visita d'obres on, els assistents, ja van poder apreciar el primer safareig que s'ha omplert amb aigua termal. «És un conjunt que millora en tots els sentits. Penso que, a partir d'ara, la gent tindrà més ganes de pujar fins aquí a tocar aquesta aigua termal i de venir a veure l'obra de l'artista Balmaseda», va apuntar Gili.

Tal com va exposar Gili, encara queden alguns aspectes pendents per poder inaugurar aquest tram en qüestió com ara acabar d'enllestir els safaretjos d'aigua freda que aniran emplaçats al costat del riu. «En un termini d'uns 15 dies ens arribarà la primera aixeta i també faltaran les basques per les fonts», va informar. «A poc a poc, el projecte Caldes va prenent forma. És un projecte important per reviure la part més alta de la parròquia, on hi va haver els primers hotels. La part històrica al costat del pont de la Tosca i del pont d'Engordany», va afegir la mandatària escaldenca.

Més endavant, i de cara al març, s'inaugurarà el tram referent a l'escultura de Javier Balmaseda i a la remodelació de la placeta del Madriu. «Hauríem preferit que el projecte acabés abans, però les obres han anat així. En tot cas, estem contents pel fet que avui ja es pugui veure tota la part referent a l'aigua termal», va celebrar Gili, tot afegint que, paral·lelament, també s'estan duent a terme les obres de dins l'edifici.

Per altra banda, i amb relació al cost final, la cònsol va recordar que el projecte es va adjudicar per 4,5 milions d'euros, però que potser, i a causa de l'execució de l'obra i al cost dels materials, la xifra final podria arrodonir.

Gili posa en dubte la seva adhesió a la candidatura per esdevenir 'país Reserva de la Biosfera' / Davant d'una pregunta amb relació a les declaracions que van fer aquest dimarts el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, sobre el fet que l'Executiu està treballant en un dossier per presentar Andorra com a candidata a esdevenir el primer país a ser declarat íntegrament Reserva de la Biosfera, Gili va insistir que, en aquests moments, prioritza el projecte que s'està duent a terme a escala de parròquia. «Escaldes ha tingut un altre reconeixement de la UNESCO, que és el del Madrid com a bé cultural, que entenc que és una cosa molt important amb la qual estem treballant. I, per tant, a nosaltres ens agrada fer una cosa i després l'altra», va indicar la mandatària escaldenca.

En preguntar-li a Gili si presentarà la documentació al Govern perquè aquest pugui tirar endavant el projecte nacional, va apuntar que «no és una història de documentació. No com convenç el fet de posar-se en un nou projecte quan el primer que vam fer es va engegar fa 16 anys i crec que fins fa poc no n'hem tret el valor», informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT