PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’alumnat del país participa en la 2a Fira d’orientació per cursar els estudis d’ensenyament superior a França

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella acull avui la cita des de les 10.00 fins a les 17.00 hores

Per El Periòdic

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella acull la segona Fira d'orientació per estudiar a França
El Centre de Congressos d'Andorra la Vella acull la segona Fira d'orientació per estudiar a França | SFGA/CEsteve

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella acull avui la celebració, des de les 10.00 fins a les 17.00 hores, de la segona Fira d'orientació per estudiar a França, que té com a objectius principals poder conèixer els estudis superiors que ofereixen les universitats, les escoles i els centres d’ensenyament professional de la regió francesa d’Occitània i descobrir les ajudes que poden rebre els alumnes per poder cursar aquests estudis al país veí.

Durant la jornada s’ha previst que pugui assistir alumnat dels tres sistemes educatius: el francès, l’andorrà i l’espanyol. En aquest sentit, l’ambaixador francès Jean-Claude Tribolet ha assegurat que «la majoria de l’alumnat, principalment del sistema francès, que assisteix a la fira ja opta per l’estudi superior a França, però també volem donar confiança a l’alumnat de la resta de sistemes, especialment l’andorrà, i mostrar-los que no tindran cap problema per cursar els estudis superiors a França».

Per la seva banda, el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, ha asseverat que aquesta fira «des del punt de vista institucional, demostra la intensa col·laboració entre el ministeri i el sistema educatiu francès. És un element més que ens permet fer explícita aquesta col·laboració i ens anima a continuar perseverant amb ella i enfortir-la».

Cal destacar que a la jornada hi participen una vintena d’universitats, escoles i instituts de formació professional que ofereixen programes de BTS i BUT francesos. També hi són presents el Lycée Comte de Foix, la Universitat d’Andorra i l’escola de gestió hotelera Vatel, per presentar els seus programes i convenis d'intercanvi amb França; així com el CROUS Toulouse-Occitanie, que proporciona informació sobre beques, allotjament i altres aspectes rellevants per als futurs estudiants. A més, s’hi han programat diverses microconferències centrades sobre la vida estudiantil, la formació professional i el procés d'instal·lació a França, entre altres.

Aquesta fira ha estat organitzada per l’Ambaixada de França a Andorra, amb la col·laboració del Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, la Delegació de l’ensenyament francès a Andorra, l'Acadèmia de Montpeller i la Representació del Copríncep francès.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT