PUBLICITAT

La Massana connecta els dipòsits de Pal i Erts per optimitzar la xarxa d'aigua

El pressupost d'aquesta partida és de més de 800.000 euros

Per El Periòdic

Una sessió anterior de Consell de Comú de la Massana.
Una sessió anterior de Consell de Comú de la Massana. | El Periòdic

En una nova sessió de Consell del Comú, la Massana ha donat llum verda a una partida de 829.884 euros per poder tirar endavant els treballs de connexió entre els dipòsits de Pal i Erts per optimitzar la xarxa d'aigua, i permetre així un traspàs directe d'un punt a l'altre. La corporativa ha decidit accelerar les obres d'aquest pla d'optimització amb previsió que estiguin acabades a mitjans de desembre, i amb l'objectiu també de rehabilitar una antiga captació al poble de Pal.

La millora de la xarxa d'aigua és un dels eixos transversals del Comú des d'inicis del mandat, realitzant primer una diagnosi de la situació, la qual va anar acompanyada per un paquet d'accions dividides en diverses fases, i un pla d'enginyeria que s'ha anat avançant arran de l'episodi de sequera viscut el passat setembre. Durant aquest, el dipòsit de Grau estava molt per sota del nivell recomanable a causa del poc cabal d’aigua que entrava de la captació, mentre que, per contra, el dipòsit de Pal estava al màxim. «Amb aquesta obra de connexió es podrà subministrar aigua des de Pal a la xarxa general o bé al revés, des d’Arinsal al poble de Pal», ha esmentat durant el ple la cònsol menor, Eva Sansa, la qual ha volgut recordar també que durant aquest mandat «s’ha obert una nova captació als Hortons i s’ha fet un nou dipòsit a la Caubella, a més de la reforma d’altres dipòsits».

Durant la sessió, ha quedat aprovada també l’autorització de despesa d'1.461.400 euros per adquirir un nou paquet de participacions preferents a les entitats bancàries subscriptores de l’emissió de participacions preferents d’EMAP. Amb aquesta nova operació, només quedaran per recomprar accions per un valor de 4,3 milions. Continuant amb la tendència de recompra anual, es preveu que el 2026 «quedin totalment adquirides totes les participacions, alliberant 1,5 milions d’euros, els quals es podran destinar al capítol d’inversions», ha afirmat el conseller Jordi Areny.

D’altra banda, el Comú ha decidit destinar l’aportació de 5.000 euros de l’associació benèfica Carisma a ajuts socials, projectes de suport a les persones que segueixen un tractament oncològic i programes de voluntariat. Finalment, s’ha aprovat també ampliar en 80.000 euros la partida per oferir la gratuïtat d’una hora als aparcaments de la Closeta i les Fontetes, ja que ambdós contribueixen a incentivar que els ciutadans i visitants s’aturin a la Massana a fer les compres o anar als restaurants. «Amb aquesta subvenció, la voluntat del Comú és continuar ajudant els nostres empresaris a dinamitzar els seus negocis», ha indicat Areny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT