PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria tanca el 2022 amb 2,2 milions d’euros positius

El total dels ingressos ascendeixen a 25 ME, però amb un endeutament de 8,5 ME

Per El Periòdic

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. | ANA/M.V.

El Comú de Sant Julià de Lòria va aprovar dimecres la liquidació del pressupost 2022, el qual presenta un saldo positiu de 2,2 milions d’euros i unes despeses totals que s’eleven fins als 23 milions. Tal com va explicar la consellera de Finances, Maria Àngels Marfany, el total dels ingressos ascendeixen a 25 milions d’euros, però amb un endeutament de 8,5 milions d’euros, xifra que representa el 59% de la capacitat legal establerta. «No s’ha superat l’objectiu d’endeutament publicat pel Tribunal de Comptes durant el 2022, situat en un 160%», va exposar Marfany.

En una sessió centrada en l’aprovació de tràmits, la corporació va aprovar l’adjudicació a l’empresa Progec per a la realització d’un tram de voravia a la carretera de la Rabassa (CS130, zona de Faucellers). El pressupost de l’obra és de 232.604 euros i el termini de finalització dels treballs és de 70 dies naturals, va detallar el conseller d’Urbanisme, Carles Pereira, el qual va proposar també l’ampliació del contracte dels treballs de reconstrucció del Centre de congressos de la parròquia després de l’incendi que va tenir lloc ara fa un any i escaig. Els treballs de reparació s’han vist allargats a causa del poder oxidant del fum, el qual va perjudicar una part important de la infraestructura, però es preveu que les obres estiguin enllestides l’estiu del 2024: «La intenció és poder obrir el Centre de congressos per a la Festa Major del pròxim any», va esmentar el cònsol major, Josep Majoral.

Un altre dels punts aprovats va ser l’augment de personal en les tasques de treta de neu, que fins ara duien a terme tres treballadors, amb la pretensió d’incrementar-los a quatre. «Augmentar el nombre d’operaris permetrà una redistribució dels seus horaris i, per tant, disposaran de més caps de setmana lliures», va explicar Majoral.

Paral·lelament, el Comú va donar el vistiplau a diferents suplements de crèdit i crèdits extraordinaris per finançar l’adequació de la normativa de gestió integral de la ciberseguretat, la realització d’un nou tram de voravia a la carretera de Fontaneda o el pagament de les tasques jurídiques per l’afer de la Portalada, entre d’altres.

Majoral també va respondre un seguit de preguntes presentades pels consellers de Desperta Laurèdia. La primera va ser referent a la justificació i el cost dels butlletins informatius trimestrals que el Comú ha enviat a domicili i que l’oposició ha titllat d’electoralista: «L’any passat va sorgir una demanda genèrica per reduir l’esquerda digital entre generacions; hi ha un sector de la població que no té problema per desenvolupar-se tecnològicament, però n’hi ha un altre que prefereix rebre les novetats relatives a la parròquia de manera física», va respondre el cònsol major. L’import és d’uns 4.000 euros i s’han repartit 2.700 exemplars, només als majors de 60 anys, segons va informar l’ANA.

El segon interrogant va girar entorn de la necessitat de reparar peces en mal estat de les instal·lacions de LAUesport, com la cadira que permet accedir a la piscina a la gent amb mobilitat reduïda. «Costa 6.000 euros i fa dos mesos que està encomanada», mentre que, pel que fa a la sauna dels vestidors masculins, Majoral va manifestar que «l’encàrrec també es va fer un parell de mesos enrere i ens consta que a hores d’ara ja hauria d’estar solucionat». La tercera qüestió es va centrar en els motius que obliguen als treballadors del comú a mantenir sempre activat el GPS del mòbil de feina.

Finalment, es va voler saber quan s’emprendrien accions per disminuir els nivells de brutícia i arreglar el deteriorament de zones com el parc infantil del Prat del Senzill o la Cala Laurediana, afirmant el cònsol major, però, que aquesta reclamació «no és justa per als treballadors del servei d’Higiene», ja que quan es va publicar aquesta queixa a les xarxes socials, «s’acabava de passar per una setmana de molt vent i molta pluja».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT