PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'ADA commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

La representació de 'La Dona Sola' va donar ahir el tret de sortida a la campanya

Per El Periòdic

Un moment de l'obra de teatre 'La Dona Sola'.
Un moment de l'obra de teatre 'La Dona Sola'. | ADA

La representació de l'obra de teatre dels dramaturgs italians Dario Fo i la seva dona Franca Rame, La Dona Sola, va donar ahir el tret de sortida a la campanya del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, #25N, per part de l'Associació de Dones d'Andorra (ADA), amb la col·laboració del Comú de la Massana. 

A partir de l'adaptació de diferents monòlegs, l'actriu Bea Insa, interpreta el paper de diverses dones que han lluitat davant de molts i diversos problemes, amb el mateix denominador comú: que sempre ho han fet soles. En l'escenografia, s'hi amaguen els secrets d'un pis on aparentment no succeeix res més que el tancament d'una dona a casa seva pel seu marit, i pateix maltractament, però, tot i això, s'estima més continuar callant, ja que té por que la justícia no l'ajudi.

El monòleg de la dona, que no té amb qui conversar a casa seva, es deslliga quan la nova veïna treu el cap a la finestra i desperta en ella la necessitat d'explicar-li la seva vida –amb una actitud conformista amb ella mateixa– en una tragèdia disfressada de xafarderia que va conduint a l'espectador per totes les emocions possibles: riure, por, dolor, incertesa i neguit.

Tal com informen, l'objectiu de la campanya promoguda és el d'aconseguir remoure consciències i acompanyar aquelles dones, que molt sovint i malauradament, es troben soles a causa de la tradició patriarcal i masclista que les acompanya, i sovint acaben en la submissió davant de la seva parella.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT