Trist final

Andorra acaba les classificatòries amb una derrota agredolça contra Israel

Un instant del partit.
Un instant del partit. | FAF

La visita d’Israel ahir a l’Estadi Nacional va saldar-se amb una derrota per a la selecció andorrana amb un marcador de 0-2. Els tricolor no van poder fer front als israelians en un partit que va estar marcat pel dispositiu de seguretat especial que es va desplegar als voltants del camp en motiu del context internacional per la guerra a Gaza.

Andorra començava amb bon peu, amb una rematada de volea al pal d’Eric Vales que va xocar contra al pal al minut 2. Tot i que Israel marcava la tònica dominant des d’un bon inici amb centres perillosos des de les dues bandes, els tricolor aconseguien defensar-se amb una solvència suficient per no haver de patir grans sobresalts durant els primers instants. D’altra banda, els de Koldo atacaven de forma intermitent, però bastant incisius, fent intervenir al porter israelià, Daniel Peretz, en una altra ocasió que va fer ‘infartar’ els cors dels visitants al minut 10.

Tot i això, Israel no va deixar que Andorra continuès creant perill i, a mesura que van anar passant els minuts, van anar tancant als tricolor dins del seu camp, però duent a terme una digna resistència que evitava que s’estrenés el marcador fins al minut 28. Una de les múltiples jugades de centre a l’àrea per banda esquerra va acabar en mans d’un solitari Anan Khalaili, el qual rematava a plaer i a boca de canó per fer el 0-1 que era adjudicat a Cervós en pròpia porta per una lleu carícia a l’esfèric abans que travessés la línia de porteria. Andorra no abaixava els braços després del gol, però es començaven a notar nervis a les files de Koldo Álvarez. Com els d’Ian Oliveira, qui va mostrar massa agressivitat en alguna jugada sense importància que, per sort, no va ser sancionat amb targeta groga. El que sí que va veure l’amonestació va ser Cucu al minut 37 per una falta que feia constar que els tricolor estaven duent a terme un joc més agressiu físicament, fet que també es confirmava amb una altra entrada agressiva d’Eric Vales sancionada d’igual manera. A més, Andorra va patir durant tota la primera meitat l’estat de gràcia del migcampista israelià, Gadi Kinda, qui va fer una mostra molt talentosa de regats davant dels jugadors andorrans.

Ja a la segona meitat, Israel continuava tancant a Andorra amb cadenat dins del seu camp, però sense molts esforços extra en tornar a perforar la porteria d’Iker Álvarez. Així i tot, els d’Orient Mitjà aconseguien fer perill amb certa tranquil·litat, com en una jugada de caramboles que quasi despista al porter tricolor dins de l’àrea petita. Al minut 59, Íker Álvarez salvava a la selecció desviant de palomida un potent xut des de fora l’àrea, a més d’haver de tornar a intervenir al minut 62 en un u contra u que va fallar Din Davids en xutar al cos de l’arquer. Tot seguit, els visitants es van despistar i confiar en excés a l’àrea, en fer unes dolentes passades, i regalant un córner de forma desesperada davant de la pressió andorrana, la qual quasi marca en aquest mateix llançament des de l’angle. Però aquesta jugada només va ser una concessió casual d’Israel, ja que la tònica va continuar sent una ofensiva tranquil·la, però efectiva israeliana que tancava a Andorra dins del seu camp.

Tot i això, els tricolor van tornar a tenir una gran oportunitat al 79, amb un gran remat de cap de Cervós que va marxar fora per escassos mil·límetres. Aquesta gran oportunitat va ser castigada per l’estrella israeliana d’ahir, Gadi Kinda, qui aprofitava un dels múltiples centres a l’àrea d’Israel per enviar un míssil de cap al fons de la porteria tricolor al minut 81. A més, els visitants van estar a punt de fer el tercer, però Íker Álvarez va aparèixer per tornar a salvar al Principat. El porter tricolor va tornar a fer acte de presència davant de tres atacants israelians per tapar una altra pilota enverinada, tot i haver de ser rescatat per l’àrbitre en xiular un fora de joc en el refús que hagués suposat el 0-3, així com l’última jugada del partit, la qual va haver de treure Marc Vales a escassos centímetres de la línia de gol.