PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Conveni de col·laboració per a la creació del CAP a Canillo

El cònsol va manifestar que calia un nou centre per adaptar-se a les necessitats

Per El Periòdic

Signatura del conveni de col·laboració amb el Comú de Canillo.
Signatura del conveni de col·laboració amb el Comú de Canillo. | Govern d’Andorra

El ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, i la ministra de Salut, Helena Mas, van signar ahir amb el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, el conveni de col·laboració per a la posada en marxa del nou centre d’atenció primària (CAP) de la parròquia. Mas va assegurar que «les inversions en una atenció primària orientada al pacient i a la comunitat en lloc de la malaltia, com ocorre en l’atenció hospitalària, milloren l’equitat i l’accés de la ciutadania als serveis de salut».

Per la seva banda, el cònsol major de la parròquia va voler posar èmfasi en el fet que la població de Canillo ha crescut gairebé un 40% en els darrers cinc anys, i «la construcció del nou CAP està pensat justament per adaptar-se a les noves i nombroses necessitats en matèria d’atenció primària que requeriran els ciutadans de la parròquia ara i en un futur».

El Comú ja va licitar l’any passat les obres de l’edifici on s’ubicarà el nou CAP. Els treballs estan pressupostats en un total d’1.680.000 euros, dels quals 650.000 euros se’n farà càrrec el Govern.
Una vegada entri en funcionament el centre mèdic, serà el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) qui es farà càrrec de la gestió i explotació del CAP. Com l’edifici és propietat del Comú de Canillo, aquest serà l’encarregat de la gestió i de les despeses de conservació i reparació de l’espai. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT