PUBLICITAT

Andorra la Vella

Exteriors i l’AR+I faran una memòria internacional

El llibre es publicarà el 2024 amb la resolució de l’Acord d’associació

Per Joan Jiménez

Imatge de la taula rodona d’exteriors, ‘Trenta anys (i mil més) de relacions internacionals d’Andorra’.
Imatge de la taula rodona d’exteriors, ‘Trenta anys (i mil més) de relacions internacionals d’Andorra’. | J.J.

Ahir, a la sala Consòrcia del Centre de Congressos de la capital, es va dur a terme l’acte ‘Trenta anys (i mil més) de Relacions Internacionals d’Andorra’, organitzat pel ministeri d’Afers Exteriors i l’Àrea de Recerca i Innovació (AR+I) el qual va tenir com a ponents a la ministra d’Afers Exterior, Imma Tor; el coordinador del projecte per part de l’AR+I, Yvan Lara, i els experts internacionalistes que han elaborat la iniciativa, Albert Villaró i Jordi Guillaumet. De forma prèvia a la conferència, la ministra Tor es va dirigir a la premsa on va estipular que «valoro molt positivament aquesta evolució en l’escenari internacional, ja que som un estat de petites dimensions demogràfiques i geogràfiques, però tenim una veu i un vot com qualsevol altre estat. Cada vegada més ens fem valdre a les organitzacions internacionals, per exemple, on ara ja tenim alguna candidatura (com a la Unesco) i de manera general, s’ha treballat molt amb pocs mitjans per tenir aquesta presència que continua sent discreta, però eficaç i que dona una imatge molt seriosa d’Andorra».

Durant l’acte, es va presentar el llibre que es publicarà per part del ministeri el pròxim 2024 per a quan acabi el procés de l’acord d’associació amb la Unió Europea, el qual explica com s’han desenvolupat les relacions internacionals d’Andorra, abans i després de la constitució i de l’oficialització d’aquestes. 

El coordinador del projecte, Yvan Lara, va esmentar que el llibre pretén «fer una anàlisi de les relacions internacionals d’Andorra des de la ciència política» per tal d’augmentar la bibliografia disponible sobre aquestes. Lara va declarar que el llibre naixerà per continuar augmentant els registres de l’activitat internacional andorrana perquè no caigui en l’oblit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT