PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Previsions de fortes ventades i neu al nord del Principat

El Servei Meteorològic d'Andorra ha activat l'avís groc

Per El Periòdic

Imatge de Mobilitat.ad de Soldeu Nord, avui per la tarda.
Imatge de Mobilitat.ad de Soldeu Nord, avui per la tarda. | Mobilitat.ad

El Servei Meteorològic d'Andorra ha activat l'avís groc per ventades i la nevada que tindrà lloc durant la jornada d'aquest dimarts, la qual s'estendrà fins dimecres. Segons detallen, el flux de nord impulsat per la depressió del sud dels Alps i l'anticicló de l'Atlàntic farà augmentar el vent a mesura que avanci el dia, mentre que la nevada serà més significativa en les cotes altes. Pel que fa al vent, s'han registrat 83 quilòmetres per hora als cims (Tossa d'Espiolets) i 50 quilòmetres per hora als fons de vall (Roc de Sant Pere).

Al centre i sud del Principat, la neu serà molt més dèbil i amb àmplies clarianes, sobretot al matí, mentre que de cara a la tarda guanyarà intensitat al nord, tot i que al centre i sud arribarà molt més debilitada i majoritàriament en forma de borrufa.

Davant d'aquesta situació, i com és habitual en aquests casos, el departament de Protecció Civil demana precaució a l'hora de dur a terme activitats a l'exterior, així com a la carretera, ja que la borrufa pot generar manca de visibilitat. Tanmateix, Mobilitat recorda que és obligatori circular amb equipaments especials, sigui rodes de contacte o cadenes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT