PUBLICITAT

Ordino

L’esport sense gènere, el lema de ‘L’esport ens Connecta 2023’

Des de l’organització es vol promoure l’esport femení establint noves línies de subvencions

Cabanes, Bonell i Fort en la presentació de la programació de L’esport ens Connecta 2023.
Cabanes, Bonell i Fort en la presentació de la programació de L’esport ens Connecta 2023. | EL PERIÒDIC

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, en companyia del secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, i la vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, han presentat una nova edició del programa L’esport ens Connecta, que enguany té com a novetat tallers per als docents d’educació física, amb la finalitat de tractar el tema de la comunicació amb els nens i la importància del llenguatge no verbal, donant rellevància a aquest àmbit en l’esport.

A la presentació, que ha tingut lloc com a acte previ a l’entrega de premis als esportistes del Principat, s'ha exposat que el programa treballa per a la igualtat de gènere dins de l’àmbit esportiu.

A més, Bonell, ha afirmat que volen plantejar una nova línia de subvencions centrades en l’esport femení. «Volem promoure l’esport femení perquè és clau trencar amb estereotips, així com, des del Govern, treballar per refermar el compromís amb la igualtat de gènere i impulsar campanyes de sensibilització per donar més projecció pública de l’esport femení», perquè aquest àmbit s’ha de tractar com es mereix.

Al seu torn, Cabanes ha explicat que el «projecte els fa especial il·lusió i això està demostrat en tota la programació que hem inclòs en l’edició d’enguany». A més, secretari d’Estat de Joventut i Esports ha remarcat que l’inici d’aquesta edició es consolida amb l’entrega de guardons que premia als esportistes andorrans amb els resultats internacionals més destacats.

Des de l’organització s'ha volgut remarcar també els referents femenins dels esportistes. Per aquest motiu, creuen que la figura de la vicepresidenta institucional de l’FC Barcelona, Elena Fort, compleix un paper molt important.
Per la seva part, Fort ha exposat que té l’objectiu de «donar a conèixer les diferents vivències de les dones a l’esport».

Premis per als esportistes andorrans més internacionals

Jordi Casellas, Marc Gasa, Xavi Cardelús, Arnau Soldevila, Cande Moreno, Ariadna Fenés, Joan Verdú, Roger Puig, Ireneu Esteve i Mònica Doria han estat guardonats pels seus resultats internacionals més destacats.

A més, el Govern i l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) han reconegut les federacions d’atletisme, esquí, futbol, judo, karate, natació, muntanyisme i Special Olympics per les seves actuacions dins del programa Compromís amb l’esport. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT