PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú d’Ordino presenta un nou model d’urbanisme

L’objectiu és el de preservar la parròquia com a Reserva de la Biosfera

Per El Periòdic

Una imatge del Comú d’Ordino.
Una imatge del Comú d’Ordino. | SERGI PÉREZ

El Comú d’Ordino va fer ahir al vespre una segona reunió del poble on va presentar el nou model de desenvolupament urbanístic que s’articula a través d’una revisió extraordinària del POUP, amb l’objectiu de preservar la parròquia com a Reserva de la Biosfera. La corporació va considerar que la sostenibilitat és un compromís a llarg termini, i per això, les bases que regeixen la proposta de revisió excepcional del POUP són vetllar per la preservació mediambiental del territori tot assegurant la qualitat de vida dels ciutadans. El nou pla proposa les opcions de futur per al desenvolupament de la parròquia amb una doble mirada. Per una banda, com a eina estratègica que defineixi el model de desenvolupament dels nuclis i el seu territori i que serveixi de full de ruta per als propers anys, tot fixant quins han de ser els elements estratègics estructurals invariables a la parròquia. I, d’altra banda, el POUP és també una eina operativa que facilita la governabilitat, el desenvolupament i la gestió de la parròquia.

PUNT DE PARTIDA

Alhora de dissenyar el nou model d’urbanisme, s’han tingut en compte no només les necessitats demogràfiques actuals de la parròquia, sinó que també s’han considerat els resultats tant de l’estudi de recursos hídrics com els de l’estudi de càrrega, ja que plantegen limitacions en ambdós casos.

MODEL RESILIENT

El nou model haurà de preveure els mecanismes que permetin articular l’equilibri en les pròximes dècades entre la capacitat de càrrega i la capacitat d’acollida.
El pla treballa perquè la vall i la muntanya, els dos paisatges i realitats característics d’Ordino i complementaris de la vida, l’ús i l’activitat econòmica mantinguin la seva estructura, llegibilitat i qualitat i n’ordena la seva articulació. A més, el model presentat és un pla proactiu en la qualitat de vida i preveu els equipaments, espais lliures, habitatge públic, xarxa de mobilitat i el teixit d’habitabilitat adequat en funció del creixement que es vagi produint.

PROPERS PASSOS

Els propers passos per a tramitar l’aprovació extraordinària del POUP seran, en primer lloc, l’aprovació inicial d’aquesta proposta per part del consell del Comú d’Ordino el proper 29 de novembre. Tot seguit, s’exposarà a informació pública perquè els interessats puguin presentar al·legacions i després es farà una aprovació provisional que es traslladarà a Govern. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT