PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 20% de la població ha patit abús sexual alguna vegada

Ahir la Fundació Vicky Bernardet va fer una jornada per conscienciar-ne

Per Maria Lozano

Imatge de la psicòloga, Pilar Polo.
Imatge de la psicòloga, Pilar Polo. | M.L.

En el marc del Dia Mundial de l’Infant, i aprofitant que el divendres passat va ser el Dia Europeu per la protecció dels nens de l’abús sexual, la fundació Vicky Bernardet va fer una jornada ahir per parlar sobre l’abús sexual infantil. Aquesta va ser amb col·laboració de Govern i es va dividir en una conferència per al matí, on es va parlar en termes generals sobre l’abús sexual, i una altra durant la tarda, centrada en les xarxes socials i com els depredadors sexuals busquen a preadolescents i adolescents per internet.

La psicòloga de l’associació, Pilar Polo, va informar que un 20% de les persones a Europa ha patit abús sexual alguna vegada a la seva vida, i aquestes dades es poden extrapolar a Andorra. En preguntar-li si aquest abús es pot prevenir, la psicòloga va apuntar que «sí, i es pot fer trencant el silenci constantment. Així es deixen les figures sense estratègies. Si es parla, el silenci es trenca». La gran prevenció de l’abús sexual és «formar a gent i informar-la que tothom té dret a demanar ajuda quan la necessita», va informar Polo.
I és que la psicòloga de la fundació va apuntar que l’objectiu de la jornada va ser «intentar posar paraules a una cosa que existeix, però que en parlem molt poc».

I és que les conseqüències de l’abús sexual poden ser molt dures, va informar la psicòloga, per això «hem d’estar accessibles per a quan una persona s’apropi a nosaltres i ens demani ajuda». A partir d’aquí és el temps de recuperació de cada persona l’encarregada d’anar sanant l’abús sexual: «Hi ha persones que tenen una bona qualitat de vida i volen col·locar alguns límits i persones que estan més danyades, i l’abús sexual ha fet que hi hagués psicopatologies», va explicar la psicòloga, afegint que «s’ha d’ajudar a col·locar les experiències de vida a un lloc on no facin mal».

Abús Sexual a Internet 

Polo va voler destacar que «els adolescents es creuen que són immortals i que no els passarà res», i va afegir que «en les xarxes socials, tenen ganes de ser molt virals, molt populars. Les xarxes socials amplifiquen tot el que fan d’una manera espectacular». Quan hi ha un abús, l’adolescent no ho diu perquè se sent molt culpable, per això no hi ha gaires denúncies».
Per altra banda, la psicòloga va afegir que la societat no sabem les conseqüències psicològiques que tindran aquells joves que han patit ciberabús sexual». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT