PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Títol oficial per als alumnes graduats de l’Institut de la Música

L’alumnat que finalitzi aquest curs a l’escola musical obtindrà una titulació oficial

Per El Periòdic

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, avui.
El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, avui. | SFGA/JAViladot

Queden aprovats els plans d’estudis corresponents al cicle bàsic, elemental i mitjà que s’imparteixen en l’Institut de Música d’Andorra. D’aquesta manera, l’alumnat que finalitzi aquest curs els seus estudis en l’escola obtindrà un títol oficial, culminant així doncs el Govern un procés de treball que va començar la legislatura passada entre el Ministeri d’Educació, el Comú d’Andorra la Vella i la direcció del centre. «Donem resposta a una demanda reiterada del mateix Institut i del Comú, però també del sector cultural i artístic d’aquest país», ha afirmat el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, emfatitzant que aquest «és el pas previ necessari per començar a treballar en l’homologació i reconeixement dels estudis internacionalment».

L’acte de presentació dels plans d’estudis ha comptat també amb la presència del cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, qui ha agraït «l’esforç de totes les persones implicades en el procés fins a arribar a l’oficialitat, el qual no ha estat fàcil, però que ha permès que l’Institut de Música es consolidi encara més com a l’escola musical de referència al país». Actualment, la institució dona servei a un total de 400 alumnes i compta amb 25 professors de diferents matèries i especialitats, entre les quals destaquen el clarinet, la flauta travessera, el saxòfon, la trompa, el violí, el contrabaix, la guitarra, el piano o el cant, entre d’altres.

Baró i Canturri han posat també en valor el contingut dels diferents cicles. Pel que fa al cicle bàsic, aquest permet introduir els infants entre quatre i set anys en el món de la música i descobrir els coneixements bàsics en la matèria. Tot i això, cal destacar que el fet de superar aquest primer cicle bàsic «no condueix a l’obtenció d’un títol oficial», a diferència dels cicles elemental i mitjà, ja que, precisament, l’obtenció del títol del primer és un requisit d’accés al segon. 

Quant a la durada, el cicle elemental està estructurat en quatre cursos escolars, mentre que el mitjà s’estructura en sis cursos acadèmics dividits en tres cicles. Per poder obtenir totes dues titulacions, cal superar totes les matèries i proves finals d’avaluació, o bé, en el cas dels candidats lliures, haver superat la prova d’obtenció del títol. Per examinar-se per lliure caldrà ser andorrà o resident al país i tenir 10 anys o més, en el cas del títol d’elemental, i 16 anys o més, en el del mitjà.

Tanmateix, l’aprovació dels plans d’estudis no tindrà una repercussió directa en la dinàmica de treball actual de l’alumnat de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, ja que els criteris que cal aplicar, amb la seva aprovació, són els que ja s’estan duent a terme actualment a les classes i per a l’avaluació de coneixements.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT