PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Cancel·lada la Copa del Món de descens per fortes ratxes de vent

Les dues carreres programades pel cap de setmana s’anul·len per la seguretat dels esportistes

Imatge de les pistes d’esquí a Zermatt-Cervinia (Itàlia).
Imatge de les pistes d’esquí a Zermatt-Cervinia (Itàlia). | FAE

La Federació Andorrana  d’Esquí (FAE) va cancel·lar les dues competicions, la de dissabte i diumenge, programades a la Copa del Món de descens que se celebrava el passat cap de setmana a Zermatt-Cervinia (Itàlia). 

El primer descens, el qual estava previst pel dissabte 18 de novembre, es va anul·lar per les fortes ratxes de vent que es van registrar a Zermatt-Cervinia, Itàlia, lloc on s’anava a portar a terme la competició. 

L’esquiadora, Cande Moreno, qui portava el dorsal 41, no va poder formar part de la competició perquè va estar ajornada en un primer moment de les 11.45 a les 12.30 hores, però un cop els jurats van analitzar les previsions, van concloure que la competició no garantia les condicions minimes de seguretat per als esquiadors participants, quedant finalment anul·lada. Tot i així, Moreno va veure amb positivitat la situació: «Davant de fets com aquests, l’esportista ha de treballar la paciència, que és un element molt important pels esquiadors, i encara més pels velocistes».

Des de l’organització es va optar per esperar al canvi en les condicions meterològiques de cara al diumenge. Però, el director de la secció d’esquí de la FAE, Roger Vidosa, va manifestar que finalment es va cancel·lar la prova «perquè pensavem que la metorològia milloraria una mica, però el vent no va baixar i aquest va ser el problema principal, perquè hi va haver ràfegues de vent de 80 km/h i aixó no permet que la carrera es desenvolupi amb la màxima seguretat». 

Malgrat la disposició i adaptabilitat dels organitzadors i els esportistes, la FAE es va veure obligada a cancel·lar la segona competició prgramada per ahir, ja que les condicions del temps van continuar sense garantir la seguretat dels esquiadors. La cursa es va programar per a les 11,45 hores, però després que s’ajornés un parell de cops, primer a les 12.00 hores i després a les 12.30 hores, es va acabar cancel·lant.

Finalment, Cande Moreno va mostrar la seva decepció davant de la situació, i va afegir que «tampoc hagués sigut una cursa justa per tothom», ja que no es van poder oferir dies d’entrenament oficial. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT