Escaldes - Engordany

L’FC Andorra, emboirat

Les oportunitats dels tricolor amb passes llargues, cantonades i tirs lliures no van donar fruits al marcador

El migcampista, Álvaro Martín, en un moment del partit, ahir.
El migcampista, Álvaro Martín, en un moment del partit, ahir. | @fcandorra

El partit entre l’FC Andorra i el Vila-Real B, que va tenir lloc ahir a l’Estadio de la Ceràmica per celebrar la jornada número 16 de la Liga Hypermotion, va deixar un marcador de 0-0.

La trobada, portada a terme en mig d’un núvol blanc a causa de la boira, va iniciar amb un Andorra ben posicionat, centrat en l’esfèric i coordinat. Durant els primers minuts, els tricolor van aconseguir pujar la pilota a l’àrea, però sense cap gol que canviés el marcador inicial.

Així i tot, el Vila-Real va tenir una estratègia decisiva d’atac, amb l’objectiu de fer arribar la pilota a l’àrea del contrincant i on van tenir diverses oportunitats que van posar en perill l’estabilitat dels de Sarabia.

Per la seva banda, els primers homes del Vila-Real van jugar pilotes llargues cap a l’àrea de l’Andorra, però els locals van xocar amb una defensa andorrana posicionada, malgrat notar la fractura defensiva on van tenir moltes oportunitats de gol.
Paral·lelament, l’FC Andorra i el Vila-Real van mantenir una possessió del terreny igualada durant la primera part del matx, un 59% i un 41%, respectivament. Així bé, els dos equips es van centrar a mantenir una defensa encaixada, amb un esfèric que envaïa els camps dels contrincants, però sense acabar al fons de la porteria.

A més, les faltes, així com la boira, van acompanyar als jugadors dels dos equips. Amb un joc basat en passes llargues i xuts forts que acabaven passant pel travesser.

Finalitzant la primera meitat, va arribar un tir lliure que va cobrar Pampín, el qual es va trobar amb la barrera de la Cantera Groga i va acabar passant pel segon pal.

En la segona part, la protagonista va tornar a ser la boira. En un estadi on la visió de joc era pràcticament nul·la, a l’FC Andorra li va costar molt poder brillar. Tot i així, van ser capaços de tenir la possessió de la pilota durant la gran part de la segona meitat del partit, fent el seu particular joc que tant li agrada a Sarabia i tenint més d’una oportunitat de gol, tot i que no van ser capaços d’aprofitar.

Els locals, per la seva part, van estar ben tancats durant tota l’estona i aprofitaven cada errada dels tricolor per fer una passada en profunditat i intentar marcar, però l’Andorra pressionava des de ben endavant cada vegada que perdia l’esfèric. Així doncs, tot i que el Vila-Real B va tenir alguna jugada amb possibilitat de gol, el partit era un estira-i-arronsa, el qual els dos contrincants lluitaven minut a minut per pujar el marcador, però sense gaire encert.

A partir del minut 70 el partit es va obrir, fruit de les ganes per marcar, i van abundar les passades amb profunditat per part dels dos equips, fent que el partit es tornés més interessant. Tot i així, els locals es van tancar uns minuts després i els tricolor van tornar a jugar amb passos curts, controlant el joc, gaudint d’oportunitats cada vegada que el Vila-Real B deixava de pressionar.
Quan només quedaven nou minuts més l’afegit per acabar, el VilaReal B va aprofitar un error de l’FC Andorra i va tenir una oportunitat molt clara dins l’àrea, però Dani Martín no va deixar passar l’esfèric i va parar la pilota. Dos minuts després, era l’FC Andorra qui tornava a fer una passada amb profunditat que no va tenir l’èxit esperat.

Així doncs, el partit acabava com va començar: sense cap gol al marcador tot i les oportunitats, i la sensació que l’FC Andorra estava com el temps, emboirat.