PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 79% dels treballadors del SAAS no se senten valorats

L’USdA publica una enquesta sobre les condicions laborals

Per Maria Lozano

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | El Periòdic

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) ha publicat durant aquests dies una enquesta que s’ha fet als treballadors del SAAS sobre el seu lloc de feina. L’enquesta, en la qual ha participat el 25% de la plantilla, destaca que el 79,1% dels treballadors no se senten prou valorats, i només el 20% se sent a gust en el seu lloc de feina.

L’enquesta també s'interessa per l’ambient laboral, destacant la resposta «aprovat», que és la que han marcat el 44% de les persones preguntades. El 33%, però, suspèn el clima a la feina, i només el 21,7% dels enquestats n’estan satisfets. Les causes del mal ambient són, en la major part, les condicions laborals que tenen, ja que concretament un 64% ha marcat aquesta casella. La segona causa d’aquest mal ambient laboral són els companys, amb un 32%, seguit d’aspectes de la societat, com per exemple els pacients (28,6%), i només el 2,1% dels enquestats ha marcat que és per la branca de salut en la qual treballen.

Per altra banda, preguntats per si pensen deixar el SAAS, el 40% dels enquestats han remarcat que no perquè no tenen alternativa, mentre que el 33% ha afirmat que mai deixarien l’organisme sanitari. Per altra banda, el 21% està buscant feina a altres llocs d’Andorra i el 6,5%  ho està fent fora del país. Les millores que proposen des de l’enquesta han sigut la 14a paga a l’estiu, que ha sigut marcada pel 80,6% dels enquestats, seguida per les millores salarials, votada pel 72,6% dels treballadors, i la jubilació al cap de 60 anys, que ha sigut seleccionada pel 70,8%. Cal destacar que aquesta pregunta comptava amb resposta múltiple.

En conclusió, l’USdA ha volgut preguntar si volien afegir alguna cosa, i entre les respostes més comentades s’han destacat el pla de jubilació, les igualtats d’oportunitats, els treballadors i la transparència en convocatòries internes. Finalment, juntament amb l’enquesta s’ha adjuntat una resposta d’un treballador, el qual exposa que «no pot ser que portis 30 anys treballant en un lloc i cobris el mateix que una persona que en porta 12».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT