PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Estrena amb bones sensacions al gegant FIS de Levi

Bartumeu Gabriel és 18è, Àlex Rius 27è i Xavier Cornella 33è

Per El Periòdic

Àlex Rius a Levi.
Àlex Rius a Levi. | FAE

Avui s’ha celebrat a Levi (Finlàndia) la primera cursa de la temporada amb la presència de l’equip masculí de tècnica. Ha estat el gegant FIS, en el qual han competit Bartumeu Gabriel, que ha estat 18è, Àlex Rius, que ha acabat 27è, i Xavier Cornella, que ha finalitzat 33è.

La primera mànega ha deixat molt bones baixades d’Àlex Rius, que sortia amb el dorsal 69 i se situava 27è, i Bartumeu Gabriel, que amb el dorsal 45 marcava el 28è crono. A aquesta primera mànega, Xavier Cornella finalitzava 46è (dorsal 49).

A la segona mànega, Gabriel ha sortit amb tot i ha assolit el 7è crono de mànega, millorant 10 posicions fins a la 18a final. El seu temps total ha estat amb +1.90 respecte al guanyador de la cursa, l’alemany Jonas Stockinger, que s’ha imposat amb un crono de 2.05.87.

A aquesta segona mànega, Rius s’ha deixat una mica més de temps i ha aconseguit mantenir la 27a posició, amb +2.90 respecte al guanyador. Pel que fa a Cornella, una millor segona mànega l’ha deixat, finalment, en la 33a posició amb +4.18.

Fred Beauviel, responsable tècnic, ha fet un primer balanç d’aquesta cursa: «Hem vist coses molt correctes pels tres que han corregut. A la primera mànega entren entre els 30 el Bartu i l’Àlex amb una mànega correcta i un dorsal bastant alt».

Respecte a Bartumeu Gabriel, Beauviel ha dit: «Bartu a la segona ha aconseguit recuperar places. Aquí hi ha molta gent de la Copa d’Europa i per això podem estar bastant satisfets d’aquesta primera carrera».

Pel que fa a Àlex Rius, Beauviel ha explicat que ha fallat dos dubbies a la segona mànega «i per això s’ha quedat una mica més endarrere». «Però, sabem que aquesta no és la disciplina de l’Àlex, però finalment veus que és important seguir practicant les dues disciplines -eslàlom i gegant-», ha afegit el responsable tècnic. A més, avui Àlex Rius ha realitzat un entrenament d’eslàlom amb un altre corredor francès i un altre d’alemany de Copa d’Europa.

«Pel que fa al Xavi», ha dit Beauviel, «ha comès algunes errades a la primera i a la segona fa 30 en unes condicions injectades i difícils però amb molt bones intencions per part d’ell».

Demà es disputa un segon gegant a Levi, també cursa FIS, amb Bartumeu Gabriel, Àlex Rius i Xavier Cornella, i també hi haurà entrenament d’eslàlom amb Àxel Esteve. Dilluns i dimarts hi haurà curses d’eslàlom amb els quatre andorrans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT