Ni tres punts ni 'fair play'

• El BP s'encalla i la ratxa de triomfs es queda en set; polèmica amb el gol de Carlinhos, amb Álex al terra lesionat

Cabinho, amb cara d'impotència, lamenta una ocasió fallada en la primera part, ahir al Poliesportiu d'Andorra.

La ratxa de victòries consecutives del BP Andorra s'ha quedat en set després que ahir perdés a casa davant ElPozo Ciudad de Murcia per 2-3 en un partit amb polèmica inclosa. Els tres punts van volar del Poliesportiu d'Andorra amb tota justícia per fer sumar la primera derrota a casa des que De la Rosa va tornar a fer-se càrrec de l'equip el passat 5 d'octubre. Malgrat aquest resultat l'equip tricolor es manté cinquè, ara amb els mateixos punts d'un Burela i el seu rival s'ha posicionat en el vuitè lloc i ja es troba en posicions de play-off d'ascens.

S'havia avisat de la gran qualitat de la plantilla d'ElPozo Ciutat de Múrcia, filial d'un dels millors equips del continent europeu i el cert és que aquest ha estat un dels pocs equips o probablement l'únic que li va plantar cara al conjunt de De la Rosa. L'estil de joc dels pupils de Juan Francisco Fuentes té molts paral·lelismes amb el tricolor: defensa individual amb pressió a tota la pista, predilecció pel futbol sala de toc i com no, jugadors adhients. Tots, això sí, amb cares de nen. Molt joves. No s'esgotaven, lluitaven totes les pilotes i van fer la vida molt imposible al Poliesportiu d'Andorra.

Més perill dels visitants / Els primers cinc minuts fins i tot van tenir la situació controlada i van gaudir de nombroses ocasion. La primera amb Lolo com a protagonista, que no va saber superar Marimón en un colze a colze al minut 2 ni tampoc al 4 en una situación similar; entre aquestes dues ocasions la creueta va impedir el gol d'Enrique en un xut llunyà i la primera ocasió amb intencions del BP va arribar al minut 10, amb un xut al pal de Paulinho.

Arran d'aquesta acció el BP va anar recuperant el terreny perdut però la forta pressió i la disciplina defensiva visitant van provocar massa xuts des de la distància i moltes accions individuals. A més estar a sobre en els marcatges no deixava ni tenir opcions cómodes de tir. Arribar amb claredat era la missió pendent i de fet ElPozo va tenir la última paraula mig minut abans del descans en un dos contra Aranburu però incomprensiblement Castilla va xutar fora. El 0-1 no hauria estat ni estrany ni injust.

Dos contracops i 0-2 / A la represa els dos equips ho van deixar on havia arribat la pausa. El BP va dominar i va buscar la manera de trovar un forat. Ho va intentar Moisés amb un xut que va refusar el porteràs Raúl després d'amagar la pasada a esquerra i a dreta al minut 27, ho va intentar Cabinho amb la mitja hora complerta sol al segon pal, però no va encertar a empényer la pilota a la xarxa… i en la següent acció, a la contra, Lolo va rebre la pilota dins de l'àrea de Marimón i, pressionat per ell i Carlinhos, va cedir a Jesús perquè a plaer trenqués la igualada. Sense temps per ensumar aquest cop baix, va arribar un altre contracop letal, aquesta vegada dirigit per Juampi, que des de l'esquerra va asistir a Jesús i aquest, en carrera, va afusellar Marimón.

Els tres punts estaven en perill perquè la solidesa defensiva del quadre murcià així ho feia veure i quan Moisés s'estava posant la samarreta de porter jugador Marc Fernández va resuscitar les esperances amb un gol sense angle des de l'esquerra.

Però si algú creia que la tarda podia acabar sent màgica Aranburu va frenar aquesta idea en la següent jugada; va controlar malament una pilota amb Moisés de cinquè home d'atac obert a l'esquerra i Bebe li va robar la cartera i des de la seva pista va marcar a porta buida. Raúl va començar a tenir feina i va evitar el 2-3 davant un Cabinho gens encertat; després va ser el pal el que va evitar el gol després d'una passada de Paulinho que va desviar Castilla i al minut 38, a falta de 2min 5s per al final, va començar tota la polèmica.

La mà de carlinhos i el gol / Carlinhos va protegir una pilota amb els braços oberts i amb la mà dreta va golpejar sense voler Álex, qui va quedar extés a terra. El BP, en un gest molt llunyà al fair play, no va tirar la pilota fora i en superioritat numèrica va combinar perquè el propi Carlinhos fés el 2-3. L'enuig visitant va ser monumental i Bebe va veure la segona groga per protestar. Álex va ser tret de la pista en llitera –tot i que després només tenia una esgarrapada al coll– i ElPozo havia de defensar el mínim avantatge amb un jugador menys. Mentrestant les prop de 250 persones van emmudir. El pavelló emetia un ambient estrany perquè en cas de remuntar aquella acció hauria deixat una sensació agredolça. Però no va succeir. Ahir el BP va tenir una mala tarda. Ja toca pensar en l'Extremadura Cáceres 2016.