PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’aprova actuar sobre els habitatges d’ús turístic

Ara mateix hi ha 2.700 pisos comptabilitzats, més de 1.000 a Canillo

Per Anna Mencos, Maria Lozano

Un moment del debat monogràfic, ahir al Consell General.
Un moment del debat monogràfic, ahir al Consell General. | Consell General

En el marc de la sessió ordinària del Consell General es va aprovar l’actuació sobre els habitatges d’ús turístic. Així, el cap de Govern, Xavier Espot, va informar que actualment hi ha 2.700 pisos d’aquest tipus, que representa un 11% del parc d’habitatge del país, dels quals n’hi ha més de 1.000 a Canillo. Així, l’Executiu, en un període breu de temps, haurà d’impulsar iniciatives legislatives per tal que aquests pisos tornin al mercat de lloguer, i així, l’oferta creixi.

En el discurs del cap de Govern d’ahir, en el Consell General, va apuntar que ara mateix hi ha tres tipus de demandes de lloguer al país. Així, la primera és la demanda de les persones que treballen i viuen a Andorra, les demandes que venen de residents passius, sovint amb un ingrés molt alt, i els habitatges d’ús turístic.

Espot va voler, a més, posar en context el perquè hi ha ara mateix tants pisos al mercat: quan va esclatar la bombolla immobiliària l’any 2008, els arrendataris necessitaven ingressos i aquesta va ser una de les solucions que es van implantar. Però el cap de Govern va argumentar que «actualment està descontrolat». Per això, va afegir, «volem trobar la manera que aquests habitatges siguin d’ús residencial». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT