PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’amplia la pròrroga dels contractes de lloguer fins al 2027

Amb aquesta mesura es busca que els llogaters puguin tenir una tranquil·litat

Per Anna Mencos, Maria Lozano

Imatge del cap de Govern, Xavier Espot, i el president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé.
Imatge del cap de Govern, Xavier Espot, i el president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé. | Consell General

Ahir es va celebrar una sessió del Consell General sobre habitatge com a únic tema del dia. Així, del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, va informar que s’amplien les prorrogues del contracte de lloguer fins a l’any 2027. En aquest sentit, la llei de mesures de l’estímul i estabilitat del mercat d’arrendament, que ara estan en comissió, inclogui que tots els contractes que finalitzen el 2024 es prorroguin automàticament fins a l’any 2027, tot i que «es rebi una carta del propietari de l’immoble».

Per tant, l’objectiu d’aquesta pròrroga, va afirmar ahir el conseller general, és que «els habitants tinguin la tranquil·litat que estaran a casa seva fins al 2027».

Per altra banda, la mesura la va confirmar el grup parlamentari demòcrata: Jordi Jordana, va voler tranquil·litzar els arrendataris, i va criticar que el grup de Concòrdia no presentés esmenes a la llei de lloguers, però hagi impulsat la convocatòria.

I és que Xavier Espot va estar parlant en el seu discurs durant el matí que des del Govern volien fer diferents tipus de mesures, primerament les reactives per protegir famílies, com poden ser l’augment de la renda o la mateixa pròrroga aprovada fins al 2027. Però aquestes, va declarar Espot, han de funcionar perquè les mesures a llarg termini, les que van associades a crear més pisos de lloguer i més ofereix, puguin fer el seu efecte. Així, el cap de Govern va insistir: «És evident que aquestes pròrrogues continuen sent necessàries, però el realment important és crear més ofertes de lloguer», afegint que «aquestes mesures intervencionistes són com un tractament simptomàtic i no resolen l’arrel de la malaltia». I és que Espot va voler posar els papers sobre la taula: «Ha vingut el moment de dotar-nos d’un règim sancionador, que sancioni aquest tipus de pràctiques».

Per finalitzar, el cap de Govern va voler destacar que part de la responsabilitat sobre la problemàtica de l’habitatge la tenia el Govern, recalcant que «no només el d’aquesta legislatura, sinó en la passada, i jo també era el cap». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT