PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La compra de les parcel·les de l’antic càmping Pla ha costat 11,3 milions d'euros

La meitat es pagarà ara i l’altra es proporcionarà entre el 2025 i el 2028

Per Sònia Lecha

La façana del Comú de Canillo.
La façana del Comú de Canillo. | Sergi Pérez.

El consell extraordinari del Comú de Canillo es va convocar ahir per aprovar la compra dels terrenys de l’antic càmping Pla, que ha costat 11,375 milions d’euros. Actualment, el Comú té sis parcel·les de la família Pla que sumen un total de 8.619,55 metres quadrats. Aquest punt va ser aprovat per assentiment en el Consell de Comú tot i que l’oposició va sol·licitar el peritatge. 

A causa del creixement de la parròquia respecte al turisme i població, sobretot en temporada de Nadal o d’estiu, genera necessitats de més places d’aparcament. És per això que han comprat aquestes parcel·les amb la finalitat de donar facilitats al poble.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va comentar que la meitat del que costa la compra de l’antic càmping Pla es pagarà ara i l’altra entre el 2025 i el 2028: «Serà un pagament que anirà en augment amb els anys», va detallar Camp. 

La consellera de l’oposició, Dolors Cabot, va comentar que a part de les places d’aparcament li agradaria que aquest terreny «també pugui servir per a fer alguna cosa més social». Cabot va afegir que «igual que pensem amb els turistes, els residents també tenen unes necessitats». Respecte a això, el cònsol major va comentar que «la grandària de la parcel·la ens permetrà afegir més serveis».

Un altre punt que es va tractar al Comú és la suspensió temporal de la construcció de cabanes per evitar bordes. Aquesta és una decisió que va agafar per sorpresa a l’oposició, però Camp i el cònsol menor, Marc Casal, van comentar que els fa por que aquestes petites construccions derivin cap a petites bordes amb habitatge no permanent. Per això, volen posar el fre de mà per analitzar la situació amb detenció i el que es farà és «ser més restrictiu del que s’està sent actualment».

PUBLICITAT
PUBLICITAT