PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’atur creix un 15,3% a l’octubre respecte al mes de setembre

El mes passat es va tancar amb 346 persones sense feina dels quals un 26,3% són empleats administratius

Per El Periòdic

La façana del servei d’immigració i un gràfic sobre els demandants en recerca de feina.
La façana del servei d’immigració i un gràfic sobre els demandants en recerca de feina. | El Periòdic

El mes d’octubre es va tancar amb un total de 346 persones sense feina, un 15,3% més que al mes de setembre i un 23,3% menor que el mateix mes de l’any anterior (451 persones). Pel que fa al nombre de demandants en millora el total era de 269 persones, amb un increment de l’1,5% i un 10,3% menys respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts, és de 2.574, un 28,8% més respecte del mes anterior. Respecte al mateix mes de l’any anterior, la variació del nombre de llocs de treball oferts és d’un 11,2%.

Pel que fa al perfil d’aquestes persones inscrites al Servei d’Ocupació, segons les dades d’Estadística, dels 346 aturats un 26,3% són empleats administratius; un 18,2%, treballadors no qualificats i un 16,5%, treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors.

Quant a les persones que volen una millora laboral, un 32,3% són empleats administratius; un 19,3%, tècnics i professionals de suport i un 13%, treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors. Al mateix temps, els llocs de treball oferts eren en un 33,3% per a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors; un 30,4% per a treballadors no qualificats i un 20,1% per a artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció.

La majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació que estan en recerca de treball (el 84,4%) fa menys de sis mesos que estan desocupats. El 54,6% dels que estan en millora de situació laboral tenen un contracte temporal (s’hi inclouen els contractes discontinus o de temporada). Per nacionalitat i temps de residència, el grup més nombrós són els espanyols amb 10 anys o més de residència, que representen el 25,1% del total, seguits dels portuguesos, que representen l’11,3%.

En els darrers 12 mesos, 62 persones, és a dir, el 17,9%, no van tenir cap intermediació. El 82,1% restant dels inscrits van tenir intermediació almenys una vegada. S’observa com els desocupats que han estat inscrits més temps tenen més probabilitat d’intermediació. El 79% dels que mai n’han tingut són inscrits que acumulen menys de tres mesos. Al contrari, dels que van correspondre almenys a una oferta de treball, el 39,1% eren desocupats que feia entre tres i 12 mesos que estaven inscrits al Servei d’Ocupació.

El detall per tram d’edat mostra que les persones demandants en recerca d’un lloc de treball es concentren principalment entre els 40 i els 59 anys (40,8%). De la mateixa manera, les persones demandants de millora de la situació laboral es concentren principalment en el tram de 40 a 59 anys (44,2%). La quantitat de dones és lleugerament superior a la d’homes 54,9% en la recerca i pel que fa a la millora, un 60,6% són dones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT