PUBLICITAT

S'obre una via olímpica en atorgar-se els FOJE 2015 a dos països

  • Liechtenstein i l'estat austríac de Vorarlberg, junts al Festival de la Joventut
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un moment de l'Assamblea celebrada a Belgrad. Foto: MARKO DROBNJAKOVIC

La 39a Assemblea General dels Comitès Olímpics Europeus (COE) d'aquest cap de setmana a Belgrad (Sèrbia) ha obert una porta a la candidatura olímpica compartida entre dos països. Si fins ara semblava impossible i un somni per països com Andorra, on ja fa temps es va tractar la possibilitat d'acollir una cita d'aquest nivell juntament amb Espanya o França, ara ja s'ha obert aquesta via en atorgar la cita dels FOJE (Festival Olímpic de la Joventut d'Europa) a dos nacions diferents i veïnes. Es tracta de Liechtenstein i l'estat austríac de Vorarlberg, candidatura conjunta que va derrotar ahir Sarajevo per 23 a 22 vots, per acollir la cita olímpica d'hivern del 2015. Aquesta va ser també l'elecció andorrana.

Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà, i Jordi Cerqueda, vicepresident, van ser els representants del COA a Belgrad. Així, Andorra es va decantar per l'opció de Liechtenstein i Vorarlberg. La decisió del COE obre les portes a poder acollir altres fites olímpiques compartides entre nacions. Andorra i la candidata Jaca (Espanya) van estar negociant per poder establir una candidatura conjunta que finalment no es va produir. Ara bé, amb la decisió presa ahir pel COE, s'obre la llauna i així ho valora el COA. En aquest sentit, Jordi Cerqueda va manifestar ahir que aquesta és «una de les opcions que nosaltres hem defensat», la qual cosa fa pensar en un futur més obert envers una candidatura amb Andorra.

Per altra part, ahir també es va elegir la seu dels FOJE 2015 d'estiu, que seran finalment a Tblisi (Geòrgia), candidatura també votada pel COA i que va desbancar Brno (República Txeca).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT