PUBLICITAT

La científica Jane Goodall visita Andorra aquest novembre

Ho farà els pròxims 27 i 28 de novembre, acompanyada per l'equip de l'Institut Jane Goodall Espanya

Per El Periòdic

El director corporatiu de màrqueting i comunicació de Morabanc, Wiro Martín, i la consultora i formadora Laura Marí Barrajón, a la presentació de la visita de Jane Goodall a Andorra, que tindrà lloc els propers 27 i 28 de novembre.
El director corporatiu de màrqueting i comunicació de Morabanc, Wiro Martín, i la consultora i formadora Laura Marí Barrajón, a la presentació de la visita de Jane Goodall a Andorra, que tindrà lloc els propers 27 i 28 de novembre. | Morabanc

La cèlebre Dra. Jane Goodall, una de les científiques més prominents del segle XX per les seves pioneres recerques amb ximpanzés salvatges a Tanzània i una de les activistes ambientals més destacades del segle XXI, visitarà Andorra els pròxims 27 i 28 de novembre, acompanyada per l'equip de l'Institut Jane Goodall Espanya, com a part de la seva gira europea.

En aquesta històrica primera visita a Andorra, Goodall celebrarà el dilluns 27 una trobada amb estudiants i representants dels tres sistemes educatius del país. L’esdeveniment tindrà lloc a Àgora International School, on ja existeixen grups de joves del programa d’educació ambiental, Roots & Shoots, fundat en 1991 per la Dra. Goodall. Aquest programa és present en més de 65 països i el seu objectiu principal és empoderar als més joves a treballar per un món millor, en harmonia amb la naturalesa i les persones.

El principal esdeveniment públic del programa tindrà lloc el dimarts 28 de novembre amb el patrocini de MoraBanc. La doctora oferirà una conferència titulada Raons per a l’esperança amb l’objectiu de compartir el seu testimoniatge de vida. La conferència es durà a terme a les 18.00 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, i l’accés és gratuït. MoraBanc col·labora en aquesta visita en trobar valors comuns amb la visió i tasca de l’Institut Jane Goodall España, amb el que comparteix el compromís d’esdevenir un agent actiu de canvis per millorar la vida de les persones i del planeta.

La Dra. Goodall aprofitarà la visita per a conèixer el patrimoni natural del país de la mà de científics i experts de la biodiversitat del país. La visita inclou altres esdeveniments privats i reunions que es duran a terme per tal de donar a conèixer el treball de l’Institut Jane Goodall al món, i a Àfrica en particular, on es desenvolupen programes de recerca i conservació dels ximpanzés, així com de rescat i rehabilitació de cries òrfenes procedents de la caça i el tràfic il·legal en el seu centre de recuperació de Tchimpounga (Congo), el més gran d’Àfrica.

L'Institut Jane Goodall Espanya treballa amb les comunitats locals en programes agroforestals i de desenvolupament sostenible, construint vivers i pous d’aigua i formant cooperatives de dones per a la producció de cereals locals i de biocarbó de palla, alhora que implementa projectes d’educació ambiental i mitigació del canvi climàtic en 30 pobles d’una de les zones més vulnerables del Senegal. Els fons generats solidàriament en la visita de Goodall es destinaran a aquests projectes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT