PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Poblet de Nadal obrirà les portes el proper 24 de novembre

L’artista andorrà, Jordi Claret, ha fet la composició de la música del nou espectacle de les fonts de la Rotonda

Per Anna Mencos

Presentació del Poblet de Nadal d’Andorra la Vella i anunci del guanyador del concurs del nou espectacle de les fonts de la Rotonda.
Presentació del Poblet de Nadal d’Andorra la Vella i anunci del guanyador del concurs del nou espectacle de les fonts de la Rotonda. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El Poblet de Nadal torna un any més a la parròquia aquest 24 de novembre i s’allargarà fins al 6 de gener. Així ho van explicar ahir el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, i el cònsol menor, Miquel Canturri, durant la presentació del Poblet de Nadal 2023. Astrié va explicar que l’esdeveniment «s’ha consolidat com tot un referent de Mercat de Nadal al sud d’Europa i no pararem de posar esforços perquè pugui ser així», explicava tot afegint que és un dels motors econòmics del país.

Com cada any, Andorra la Vella es transforma amb elements identitaris com l’oficina de correus màgica, on els infants poden dipositar les cartes; els espectacles itinerants; o les impressionants decoracions que es col·loquen a la parròquia, convertits en punts selfies. Com a novetat aquest any s’hi sumen les fonts del passeig de la Rotonda, amb l’estrena d’un nou espectacle amb una composició musical feta per un artista andorrà, Jordi Claret, que va guanyar un concurs amb la seva peça ‘Colors de muntanya’. Claret va presentar dues propostes al concurs, perquè en presentar una primera es va adonar que la que havia presentat no era prou adient per a un espectacle i va decidir presentar la segona, inspirada amb la música del compositor John William. La peça té una duració de 04.28 minuts i es podrà veure tots els divendres i dissabtes a les 20.30 hores els dies 6, 7, 26, 27, 28 i 31 de desembre i 1, 2, 3 i 4 de gener, juntament amb el tema Viva la Vida, de Coldplay.

També com a novetat hi haurà un espectacle de llum i so a la plaça de l’antiga caserna de Bombers. Es tracta d’una nova instal·lació sota el títol Simfonia de llums, i que es basa en una cortina de llum led, a la façana de l’edifici d’Andora Telecom, on es projectaran coreografies a les tardes i cada hora en punt. A més, al llarg d’aquests dies es representaran sis espectacles itinerants per l’avinguda Meritxell.

El Comú també ha preparat una gran campanya de comunicació per promocionar el poblet de Nadal, amb un vídeo informatiu que s’ha traduït al castellà i al francès per fer-ne difusió. Andorra Turisme és un dels patrocinadors, amb una aportació de 25.000 euros per fer la difusió del poblet de Nadal.

La inauguració estarà dividida en dos dies, començant el divendres 24 de novembre, fent el tall de la cinta de les dues parròquies per la il·luminació de l’eix comercial de l’avinguda Carlemany i la Meritxell, i tot seguit s’anirà fins a la plaça del Poble acompanyats de la banda de l’Institut de Música, on es farà una cantada de nadales dels Petits Cantors d’Andorra, el castell de focs i la xocolatada.

El cònsol menor explicava que «cada any té més força aquest mercat i cada any tenim més demandes». Enguany hi haurà 83 parades d’artesania i gastronomia, entre d’altres.

També es farà un escape room pels nens que anirà des del poblet de Nadal fins a dins del Bicilab, i el premi serà una bicicleta.

El pressupost destinat a l’edició d’enguany oscil·la els 400.000 euros. El cònsol major de la parròquia, va explicar que tot i que és un cost alt, té un important impacte en el turisme del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT