PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

La Fira d’Orientació per estudiar a França serà el 23 de novembre

Se celebrarà al Centre de Congressos de la capital durant tot el dia

Per Maria Lozano

Ladislau Baró i Jean-Claude Tribolet, durant la roda de premsa de presentació de la fira.
Ladislau Baró i Jean-Claude Tribolet, durant la roda de premsa de presentació de la fira. | SFGA/JAViladot

El 23 de novembre se celebrarà la segona Fira d’Orientació per estudiar a França, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, des de les 10.00 fins a les 17.00 hores. Aquesta fira és clau per a promoure l’enseyament superior del país veí als estudiants de batxillerat, i està organitzada per l’Ambaixada de França amb la col·laboració del Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, la Delegació de l’Ensenyament Francès a Andorra, l’Acadèmia de Montpeller i la Representació del Copríncep Francès. De fet Baró va destacar que aquesta fira «recull la bona relació entre Andorra i França, que en matèria d’ensenyament és molt anterior a la constitució». 

El ministre també va destacar que els alumnes «tenen una oportunitat única per conèxer de primera mà les diferents opcions en matèria d’ensenyament superior que hi ha a França», subrallant que «l’oferta i la tradició de l’ensenyament superior és molt potent». 

A la jornada hi participaran una vintena d’universitats, escoles de formació professional i instituts que ofereixen programes de BTS i BUT francesos. Cal destacar que estaran presents  el Lycee Comte de Foix, la Universitat d’Andorra i l’escola de gestió hotelera Vatel, per presentar els seus programes i convenis d’intercanvi amb França; així com CROUS Toulouse-Occitanie, que proporcionarà informació sobre beques, allotjament i altres aspectes rellevants per als futurs estudiants. S’hi han programat diverses conferències.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT