PUBLICITAT

Els petits comerços reclamen als grans un pacte per les rebaixes

  • L'APCA alerta que el Principat corre el perill de convertir-se en un basar amb algunes promocions
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants de la nova associació de petits comerciants, ahir en la presentació pública del col·lectiu a la Cambra de Comerç. Foto: TONY LARA

Volen fer «un pacte de cavallers» amb els grans comerços per regular el període de rebaixes, entre altres coses. Segons afirmen des de l'Associació de Petits Comerciants d'Andorra (APCA), presentada ahir, aquesta és una més de les qüestions que mostra desavantatges entre les grans superfícies i la gran majoria de comerços del país que són petits i mitjans negocis. Un sector, el del comerç, que presenta diferents especificitats per mida i ubicació dels establiments i que no ha sabut trobar un portaveu únic. Amb l'objectiu de defensar els neguits d'aquests comerços que no es troben representats en altres associacions ja constituïdes, l'APCA vol tenir veu i vot en tot el que a partir d'ara s'apliqui amb el calendari d'horaris laborals i amb l'esperada llei del comerç.

Amb 25 socis, l'APCA neix per poder suplir alguns dels desavantatges que en el mateix sector assegura tenir. La regulació del període i de les condicions de les rebaixes és una de les qüestions que reclamen que es faci el més aviat possible. Segons van assegurar des de la nova associació aquesta qüestió ja ha estat plantejada a la FACA, Federació d'Associació de Comerciants d'Andorra, i veuen que ara per ara no hi haurà pacte tot i que esperen que per a la pròxima temporada s'arribi a un consens.

«Andorra corre el perill de convertir-se en un basar», va explicar el president de l'APCA, Joan Arderiu. Segons asseguren els petits comerciants hi ha establiments que estan tot l'any en liquidació, la qual cosa no dóna una bona imatge. Per altra banda, el període de rebaixes s'ha d'establir d'una manera fixa. «No és normal que ja fa setmanes que els turistes es pensen que ja han començat les rebaixes a Andorra», van explicar des de l'APCA. Aquest col·lectiu opina que en períodes on venen els turistes russos com a potencials compradors «s'entra en una baralla de vendes on es rebaixa el preu fins a preu de cost, i tots ens fem mal en lloc d'anar tots a una», van explicar els representants de l'APCA.

Altres reivindicacions de la nova associació és la peatonalització de diferents sectors comercials i la corresponent senyalització de la resta de carrers amb establiments que quedin fora d'aquesta modificació urbanística.

La reducció de dies laborals d'obrir fins les 21:00 hores és una altra de les demandes que segons els petits comerços els afecta com a establiments reduïts. Una petició que sembla ha estat reflectida en la proposta final que es presentarà sobre la taula en els pròxims dies per tal de tancar el calendari d'horaris comercials de l'any vinent.

Innovar, millorar i créixer són els objectius que s'ha marcat l'APCA que vol tenir una representació nacional. Sorgida com una iniciativa ideada al viatge de Benchmarking a Girona i Figueres, organitzat per la Cambra de Comerç, 15 comerciants van decidir tirar endavant aquest col·lectiu que vol crear una central de compres i de serveis, com un nou model de gestió associativa i millorar la competitivitat del que diuen que és l'aparador del Principat, el comerç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT