PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Onzena edició del Canòlich Music Festival a Sant Julià de Lòria

L’exconcursant d’OT 2017, Alfred García, participarà en l’edició d’enguany del festival

Per El Periòdic

El rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria, mossèn Pepe Chisvert; i la cònsol menor del Comú de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina.
El rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria, mossèn Pepe Chisvert; i la cònsol menor del Comú de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina. | ANA/Melània Vinyals

El Canòlich Music Festival torna un any més a Sant Julià de Lòria els propers dies 22, 23, 24 i 25 de novembre, sota la direcció del rector de la parròquia, mossèn Pepe Chisvert. En aquesta onzena edició, un dels convidats destacats serà Alfred García, concursant d’Operación Triunfo 2017, que visitarà diverses escoles del Principat, el dimecres 22 i dijous 23 de novembre, per explicar als alumnes la seva trajectòria artística, i per compartir preguntes i inquietuds. Una de les característiques del festival és la importància que donen a l’opinió dels joves, ja que formen part del consell encarregat de la programació dels actes i de l’elecció dels artistes que volen que hi participin. Cada any, alumnes de secundària i de batxillerat fan de voluntaris durant el cap de setmana, per ajudar a l’organització del Canòlich Music i, tot i que hi ha una gran participació del jovent, la realitat és que el festival s’ha convertit en un punt de referència intergeneracional, «no només per als lauredians, sinó a nivell estatal i internacional», segons va explicar la cònsol menor de la parròquia, Mireia Codina.

Aquest any el títol del festival és ‘YOUth CANòlich’, jugant amb el lema escollit, Joventut Canòlich i ‘You Can’ (Tu pots), el que es converteix en tota una declaració de principis que destaquen l’esforç dels joves per conduir el projecte a un bon port, un projecte que asseguren que sense ells no seria possible.

Chisvert es va mostrar molt satisfet de la resposta popular del festival assegurant que «3.173 joves de tots els sistemes educatius d’Andorra van participar en les sessions de cinema espiritual i calculem que uns 1.500 assistiran al Canòlich Music, la majoria provinents del Principat». Les sessions de cinema espiritual també se celebren cada any, unes setmanes abans del festival, i enguany mereixen una menció especial perquè «totes aquestes activitats s’emmarquen en els actes de celebració dels 800 anys de Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria».

El tret de sortida del festival serà el divendres 24, i començarà amb una pregària de benvinguda a l’església de Sant Julià. El matí prosseguirà amb la novetat del festival: els ‘Snacks musicals’, que consisteixen en 16 tallers el fil conductor dels quals serà la música, i que es focalitzen sobretot en la transmissió dels valors cristians. Els joves també han estat els encarregats d’escollir els conferenciants dels mencionats ‘Snacks’.

Així, tant les característiques com les temàtiques que cadascú desenvoluparà a la seva xerrada estan detallades a la pàgina web www.canolichmusic.com. Després d’una botifarrada popular a la plaça de la Germandat, la cantautora Aisha delectarà els assistents a ritme de rap.

A més, el dissabte 25, a les 19.30 hores, se celebrarà la tradicional Eucaristia retransmesa en directe per ATV, que amenitzarà el conjunt Ubuntu, els ‘hereus’ del cèlebre grup de música cristiana Kairoi. Els músics Cesc Sansalvadó i Alfred García també actuaran durant la jornada, que finalitzarà amb un sopar compartit. «Cada comensal aporta quelcom de menjar, i l’organització posa el beure» va explicar Chisvert.
Des de l’organització apuntaven que, per seguir donant esperança, energia i companyia, el Canòlich Music 2023 vol donar veu a molts artistes que han fet que la música «fos combustible per no deixar de somiar». El Canòlich Music Festival clourà la mitjanit del dissabte 24 de novembre, segons informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT